De-a șoarecele și pisica. VANDALIZAREA monumentelor SOVIETICE din REPUBLICA MOLDOVA nu se va OPRI! Indivizii au băgat spaima în AUTORITĂȚI

De-a șoarecele și pisica. VANDALIZAREA monumentelor SOVIETICE din REPUBLICA MOLDOVA nu se va OPRI! Indivizii au băgat spaima în AUTORITĂȚI

De la începutul anului 2018, mai mulți indivizi au profanat monumentele comuniste din Chișinău, Republica Moldova, și au ars drapelul statului chiar în mijlocul orașului. Deocamdată, autorii sunt necunoscuți, reușind să evite autoritățile. Recent, autorii vandalismelor au anunțat că își vor continua acțiunile.

Comitetul Național de Coordonare „Pobeda” din Republica Moldova pune presiuni pe organele responsabile pentru găsirea făptașilor, trimițând mai multe scrisori către autorități prin care cer prindere vinovaților.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am primit mai multe scrisori de la Procuratura Generală, dar nu am primit niciun răspuns concret până acum cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Infractorii nu au fost găsiţi, deşi este vizibilă lipsa lor de experienţă. Ei îşi ascund în continuare numele şi fizionomiile”, a spus ,pentru Sputnik, Alexei Petrovici, președintele Comitetului, citat de Rador.

 

Se pare că acțiunile de vandalizare sunt programate pentru centenarul unirii Basarabiei cu România, conform unui interviu în care apare un individ anonim, presupus participant la profanarea monumentelor. Chiar dacă autoritățile moldovene au curățat operele, autorii au anunțat că au un plan de rezervă și nu se vor opri.

 

Cu privire la arderea drapelului, Petrovici speră că  „toate camerele de supraveghere, instalate într-un număr mare în piața centrală, îi vor filma pe infractori, iar poliția va fi încă în măsură să-i găsească și să-i aducă în fața justiției”.

 

„Eu sunt destul de încrezător că arderea drapelului sub Arcul Victoriei este, de asemenea, opera profanatorilor de monumente. Apropo de tancul T-34 de la complexul memorial „Victoria”, aflat lângă satul Leuşeni, profanatorii nu numai că au mânjit cu vopsea tancul sovietic, dar şi-au făcut şi nevoile fiziologice chiar pe placa de granit, unde au scris cuvinte de mulțumire pentru soldații sovietici în două limbi. Ce probe ne mai trebuie pentru a demonstra că această infracţiune nu este opera unor luptători de idei, ci a unor huligani plătiţi?”, a încheiat oficialul de stat.