Călin Popescu Tăriceanu REACȚIONEAZĂ după avertismentul lui Iohannis. Ce părere are acesta despre DECLARAȚIILE șefului statului

Călin Popescu Tăriceanu REACȚIONEAZĂ după avertismentul lui Iohannis. Ce părere are acesta despre DECLARAȚIILE șefului statului

Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului este de părere că declarațiile făcute de șeful statului, Klaus Iohannis, la ceremonia depunerii jurământului de spune de învestitură de noul Guvern nu au decât „o pură valoare politică”.

„În România, atâta vreme cât sunt respectate procedurile de dezbatere, de transparenţă, adoptare conform legilor, legile sunt supuse controlului de constituţionalitate. (...) Nu cred că în aceste condiţii aprecierile preşedintelui au altceva decât o pură valoare politică. Şi ele cred că sunt destinate nu aşa cum a spus preşedintele, care s-a arătat îngrijorat de chestiunile sociale din societate, ci mai degrabă să alimenteze aceste chestiuni şi să le dea apă la moară celor care protestează de o bună bucată de vreme, invocând lucruri neadevărate precum atacul la independenţa Justiţiei sau lupta împotriva corupţiei. Realităţile demonstrează exact contrariul a ceea ce a spus preşedintele pe aproape toate planurile”, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Iohannis a punctat, în declarațiile sale, că afectarea independenței justiției est de neacceptat.

„Există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească. Afectarea independenței justiției este de neacceptat! Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept”, a spus șeful statului, Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News