Ministrul Energiei: Mai sunt 7.000 de locuințe fără curent electric. Vezi care este județul cel mai afectat

Ministrul Energiei: Mai sunt 7.000 de locuințe fără curent electric. Vezi care este județul cel mai afectat

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat, că, până la acest moment, mai sunt aproximativ 7.000 de locuințe fără curent electric în Brașov, fiind singurul județ care mai are probleme în urma condiţiilor meteo nefavorabile.

„În marea parte a extimărilor de la Enel, este posibil ca defecțiunile să fie pe liniile de medii și mai puțin pe cele de joasă. Urmează să se facă o analiză atunci când vor intra în teren. Au început să intre în teren-  pentru că vântul scăzând de la rafală, de la 140, acum cred că este undeva în jur de 70-90 în funcție de zonă - le permite să intre în teren și să facă aceste verificări. Singurul județ care mai are ceva probleme este Brașovul, unde sunt aproximativ 7.000 de deconectați. Noi sperăm ca până la sfârșitul acestei seri să încercăm să încheiem tot Brașovul, adică să reducem toate aceste probleme din Brașov și toți abonați să fie reconectați. Cei de la Electrica sunt mobilizați, au echipe în teren, și sunt pregătiți să intervină. ”

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat pentru joi la ora 15:00 comandamentul energetic de iarnă, la sediul Dispeceratului Energetic Naţional.

Ne puteți urmări și pe Google News