Edilul Timișoarei vrea să îndulcească viața de student. Cum vor fi amenajate spațiile verzi între cămine și pentru ce motive

Edilul Timișoarei vrea să îndulcească viața de student. Cum vor fi amenajate spațiile verzi între cămine și pentru ce motive

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, le promite studenților că se vor face o serie de amenajări în vecinătatea căminelor. Între altele, se vor monta hamace, unde tinerii să socializeze și să aibă ”momente de tandrețe”.

Așa cum arată portalul www.tion.ro, primarul Timișoarei a prezentat azi un ambițios proiect de amenajare zonală în zona Complexului Studențesc. 

Pe primul plan se află o parcare supraetajată. Edilul a deplâns starea în care se află această zonă a orașului și a dat vina pe vechile administrații ale urbei. 

”Din păcate s-au făcut restituiri de terenuri între cămine, s-au dat autorizații de construcție fără noimă, e plin de mașini, intră tot felul de jmecheri, zicem cu j, cum s-a încetățenit, care nu țin cont de nimic, rup stâlpișorii pe care noi i-am pus pentru a împiedica accesul pe Aleea Studenților, intră cum îi taie capul și evident majoritatea studenților sunt deranjați”, a spus primarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a declarat în continuare că a lansat un sondaj pe Facebook în rândul tinerilor, pentru ca aceștia să spună ce vor să se construiască ori să se amenajeze în vecinătatea căminelor. 

Edilul arată că a primit mii de răspunsuri pe tema aceasta edilitară.  

Parcarea supraterană va avea rolul de a reduce masiv numărul de mașini care apar între căminele studențești. 

În același timp, primarul și-a exprimat viziunea cu privire la modul în care vor fi amenajate spațiile verzi aflate între cămine. 

Una dintre idei e ca în aer liber să fie așezate hamace, ca mijloc de relaxare, și nu numai, pentru tineri. 

„Mesajul studenților este foarte limpede. Și atunci între cămine o să facem spații verzi, amenajări frumoase. 

Le vom pune foișoare, hamace, cum le-am pus în spațiile pe care deja le avem. 

Pentru că ei au nevoie de un spațiu de odihnă, să relaționeze, inclusiv să aibă momente de tandrețe, pentru că să nu uităm ce înseamnă să fii student”, a conchis primarul.