Ei ne vor reprezenta în Parlamentul European. 32 de eurodeputați pentru Bruxelles și Strasbourg

Ei ne vor reprezenta în Parlamentul European. 32 de eurodeputați pentru Bruxelles și Strasbourg

Românii au decis, pe 26 mai cine vor fi următorii europarlamentari. PNL va trimite 10 reprezentanți în Parlamentul European, PSD și-a adjudecat, la fel ca Alianța 2020 USR PLUS, 8 locuri. UDMR, PMP și Pro România vor trimite doi eurodeputați în Legislativul european.

Evenimentul zilei vă prezintă cine sunt cei 32 de reprezentanți ai României în noua structură a Parlamentului European.

PNL

Ioan Rareș Bogdan, 44 de ani. Jurnalist vechi, a fost prezentator la Realitatea TV, unde a ocupat și funcția de director. A devenit celebru prin emisiunea sa „Jocuri de putere”.

Mircea Gheorghe Hava, 62 de ani. Primar al Municipiului Alba-Iulia din 1996, până în prezent. A mai avut un mandat între 1991-1992.

Siegfried Vasile Mureșean, 37 de ani. Este europarlamentar liberal din 2014. Deține și funcția de purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Vasile Blaga, 62 de ani. Ministru al Internelor în Guvernul Tăriceanu și în Guvernul Boc 2.

Adina Ioana Vălean, 52 de ani. Este membră în PE din 2007. În actuala legislatură europeană ocupă funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Daniel Buda, 49 de ani. Este europarlamentar din 2014, până în prezent. Deputat în Parlamentul României între anii 2004 - 2012.

Dan Ștefan Motreanu, 48 de ani. Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în Guvernul Tăriceanu. Deputat în Parlamentul României din 2004, până în 2016.

Gheorghe Falcă, 52 de ani. Este primarul Aradului din 2004, până în prezent.

Cristian-Silviu Bușoi, 41 de ani. Membru în Parlamentul European din 2007 și vicepreședinte PNL din 2017.

Marian-Jean Marinescu, 66 de ani. Membru în Parlamentul European din 2007. În prezent, ocupă funcția de vicepreședinte PPE.

PSD

Rovana Plumb, 58 de ani. A ocupat funcția de ministru al Fondurilor Europene în guvernele Dăncilă, Grindeanu și Tudose. În guvernele Ponta a deținut portofoliile la Ministerul Muncii și al Mediului.

Carmen-Gabriela Avram, 53 de ani. Înainte de a intra în politică, jurnalista Carmen Avram s-a făcut remarcată prin reportajele sociale de la emisiunea „În premieră”, de la Antena 3.

Iulian-Claudiu Manda, 43 de ani. Până să candideze la europarlamentare, Manda a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament.

Cristian Vasile Terheş, 40 de ani. Intrarea în politică l-a făcut pe preot să piardă funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”, alături de dreptul de sluji în SUA și Canada.

Dan Nica, 59 de ani. Deține deja un mandat de europarlamentar din 2014. Nica a fost ministrul Comunicațiilor în Guvernul Năstase. A mai fost vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Boc. A mai ocupat această funcție și în Executivul USL, condus de Victor Ponta.

 Maria Grapini, 64 de ani. De profesie inginer textilist, Grapini a mai fost eurodeputată în legislatura din 2014-2019. În Cabinetul Ponta II a fost responsabilă de portofoliul Ministerului IMM-urilor.

Tudor Ciuhodaru, 50 de ani. Este deputat din 2008 până în prezent. Social-democratul a mai migrat la partide precum PP-DD, UNPR și PC.

Adrian-Dragoş Benea, 43 de ani. Ocupă funcția de senator, ales în circumscripția din Bacău, din 2016 până în prezent.

USR PLUS

Dacian Julien Cioloş, 50 de ani. De profesie inginer agronom, înainte de a fi premier, Cioloș a ocupat funcția de comisar european pentru domeniul agriculturii, în cadrul Comisiei Europene, între 2010– 2014.

Cristian Ghinea, 41 de ani. Politolog și publicist român, Ghinea a devenit membru al Parlamentului României, pe listele USR în anul 2016, ca deputat de București.

Dragoş Nicolae Pîslaru, 43 de ani. Din 18 aprilie 2016 până în 4 ianuarie 2017, actualul membru PLUS a fost ministrul al Muncii în Executivul lui Dacian Cioloș.

Clotilde Marie Brigitte Armand, 46 de ani. Activistă civică. În 2016 s-a clasat pe locul al doilea în preferințele locuitorilor Sectorului 1, la alegerile locale, candidând din partea USR. Este consilier municipal în același sector.

Ioan Dragoş Tudorache, 44 de ani. Cea mai importantă funcție pe care a ocupat-o Tudorache, actual membru PLUS, a fost în fruntea Ministerului de Interne, tot în Guvernul Cioloș.

Nicolae Bogdănel Ştefănuţ, 37 de ani. Înainte de a se apuca de politică, useristul a studiat la Viena şi a muncit la Parlamentul European, unde a intermediat relaţiile instituției cu Congresul American şi Parlamentul Canadei.

Vlad Marius Botoş, 32 de ani. Un activist civic de la USR, care a manageriat o companie multinațională din domeniul auto.

Ramona Victoria Strugariu, 39 de ani. Membra PLUS este printre oamenii noi din politică și din viitorul Parlament European. Ea se laudă cu 18 ani de experiență în domeniul politicilor publice.

UDMR

Iuliu Winkler, 55 de ani. Este un alt veteran al Parlamentului European din 2007. Timp de trei ani a condus Ministerul Comerțului, în Guvernul Tăriceanu, și în 2007 Ministrul Comunicațiilor.

Lorant-Gyorgy Vincze, 41 de ani. Înainte de a intra în politică, Vincze a profesat ca jurnalist, ocupând funcția de director al radioului public între 1993 și 2009.

PMP

Traian Băsescu, 67 de ani. Fondatorul PMP a deținut toate funcțiile în care poate fi ales un politician român. A fost primarul Capitalei, președintele României timp de 10 ani, din 2004 până în 2014, deputat 8 ani și senator din 2016, până să fie ales ca europarlamentar.

Eugen Tomac, 37 de ani. Președintele PMP ocupă funcția de deputat din 2012, până astăzi. Înainte de a intra în politică a profesat ca istoric și jurnalist.

Pro România

Corina Creţu, 52 de ani. De la 1 noiembrie 2014, Corina Crețu deține portofoliul de Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

Mihai Tudose, 52 de ani. Din 29 iunie 2017, până la demisia sa din data de 16 ianuarie 2018, a fost Prim-ministrul României.