Culisele protestelor anti-PSD de la Iași și Galați: „E o strategie!” Cine se află în spatele contra-mitingurilor

Culisele protestelor anti-PSD de la Iași și Galați: „E o strategie!”  Cine se află în spatele contra-mitingurilor

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat că revoltele împotriva PSD pot degenera în chestiuni mult mai grave. Acesta consideră că se află cineva în spatele acestor contra-mitinguri.

Cozmin Gușă, și invitaţii săi, Niculae Bădălău (senator PSD), Marian Mina (preşedinte CJ Giurgiu), Toma Petcu (deputat ALDE), Cătălin Corbea (primar Prundu), Petrişor Peiu (expert în relații internaționale) şi Octavian Hoandră (realizator Realitatea TV) au abordat, printre altele, subiectul mitingurilor PSD din diverse orașe ale țării. Acesta consideră că revoltele care au loc la adresa PSD-ului în timpul campaniei social-democraţilor prin ţară sunt un pericol.

Mai mulți jandarmi din alte judeţe au fost nevoiți să meargă la Galaţi ca să-i apere pe Dragnea şi pe Dăncilă. Premierul a făcut o scurtă baie de mulţime printre simpatizanţi, dar însoțită de ofițerii SPP. La finalul mitingului, liderii PSD au fost nevoiţi să părăsească spațiul prin spatele casei de Cultură, fiindcă în faţă de aflau protestatarii anti PSD. Aceştia au încercat să împingă cordoanele de jandarmi, care i-au ţinut pe loc. S-a reușit evitarea unei confruntări directe.

Cozmin Guşă a avertizat că episoadele de acest gen pot degenera în lucruri mult mai grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aţi văzut ce s-a întâmplat acolo. În loc să discutăm despre capacitatea unui partid de a-şi mobiliza susţinătorii, discutăm despre confruntări, o fi şi asta o strategie. Ceea ce vedem acolo poate să degenereze oricând. Ce s-a întâmplat la Iaşi, în culise, ce s-a întâmplat la Galaţi, mai vizibil, poate să degenereze oricând. Trebuie să vedem cine a fost în spatele acestor contra-mitinguri. Eu nu cred că cetăţeni normali se duc câteva sute să protesteze împotriva câtorva mii. Orice om normal nu se pune în pericol, nu-şi pune integritatea fizică sub semnul întrebării.”, a precizat Cozmin Guşă, conform Realitatea.

Vineri, premierul a fost aşteptat și în Arad și Timiș de protestatari, care au afișat o pancartă mare cu mesajul „Orice om îi este teamă de Ardeal”. Aici, Dăncilă s-a declarat „siderată” de lozincile oamenilor, spunând că nu îi este teamă și nu o sperie nici țipetele, nici jignirile.

„Cred că într-o democraţie, fiecare partid trebuie să-şi spună punctul de vedere, dar într-o lume civilizată în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod politicos, să arate că poţi veni cu argumente, şi nu cu jigniri şi violenţă. Oamenii pot protesta, este dreptul lor, dar nu pot înţelege şi cred că mulţi dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă. În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente.”, a afirmat Viorica Dăncilă.