Controale severe la frontierele Austriei. Măsura a fost anunţată la Comisia Europeană

Controale severe la frontierele Austriei. Măsura a fost anunţată la Comisia Europeană

Ministrul de interne austriac Herbert Kickl a trimis o scrisoare Guvernului în care solicită prelungirea măsurii de control a frontierelor la graniţa cu Ungaria şi Slovacia. Măsura fusese luată în urmă cu trei ani şi jumătate şi intenţia ministrului este ca aceasta să fie aplicată cel puţin până în luna noiembrie 2019.

„Încă există prea mulţi migranţi ilegali şi o ameninţare latentă a terorismului'', a menţionat Ministrul de interne austriac Herbert Kickl în scrisoare, potrivit dcnews.ro

Această măsură ar urma să înceteze pe data de 11 mai în condiţiile în care executivul nu ar aproba cererea lui Herbert Kickl.

La frontierele interne din spaţiul Schengen - din care fac parte 22 de ţări din UE şi alte patru state vecine - în mod normal nu sunt efectuate controale permanente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul de interne austriac Herbert Kickl a informat şi Comisia Europeană despre extinderea perioadei.

Măsura controalelor la frontiere a fost introdusă după ce mii de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Europa Occidentală pe aşa-numita „rută balcanică”, traversând Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Ungaria.