Pensii. Anunțul vizează milioane de români. Documentul a fost publicat la miezul nopții. Breaking news social

Pensii. Anunțul vizează milioane de români. Documentul a fost publicat la miezul nopții. Breaking news social

De acum înainte, cetățenii care au cotizat cel puţin 5 ani la Pilonul II de pensii au posibilitatea de a solicita încetarea plăţii cotizaţiilor la acest sistem, conform normei ASF intrată în vigoare pe data de 12 martie, publicată în Monitorul Oficial.

Suma acumulată până în prezent la Pilonul II nu va putea fi retrasă sau mutată la Pilonul I, astfel că un contributor la Pilonul II care va opta să rămână doar în Pilonul I va rămâne şi în Pilonul II cu ce a acumulat până acum, urmând să primească bani şi din această sursă la momentul pensionării, scrie Avocatnet.ro.

Cererea de încetare a plăţilor contribuţiilor la acest sistem se face către administratorii fondurilor, iar solicitarea îşi va face efectul începând cu contribuţiile aferente lunii în care a fost depusă, potrivit normei ASF publicate marţi, 12 martie, în Monitorul Oficial.

„Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat, corect şi complet formulată de către un participant în baza art. 32 alin. (6) din Lege, are drept efect încetarea plăţii contribuţiilor începând cu contribuţia aferentă lunii în care a fost depusă cererea”. se arată în norma ASF.

Ne puteți urmări și pe Google News