Decizie FĂRĂ PRECEDENT la Vatican. Un cardinal romano-catolic a fost demis. Acuzaţiile sunt goarte GRAVE

Decizie FĂRĂ PRECEDENT la Vatican. Un cardinal romano-catolic a fost demis. Acuzaţiile sunt goarte GRAVE

Un fost arhiepiscop și cardinal romano-catolic a fost demis din preoție după ce Vaticanul la găsit vinovat de maltratarea sexuală a minorilor. Theodore McCarrick, în vârstă de 88 de ani, a fost demis cu câteva zile înainte ca Vaticanul să organizeze un summit fără precedent la nivel mondial al episcopilor pentru a discuta abuzurile sexuale asupra copiilor.

McCarrick este cea mai înaltă figură care urmează să fie scoasă din preoție în epoca modernă. Nu va mai fi permis să acționeze în calitate de cleric și este interzisă sărbătorirea sacramentelor, cu excepția acordării unei dezlegări pentru păcatele unei persoane apropiate de moarte. Numai excomunicarea este o pedeapsă mai severă, potrivit www.theguardian.com

Papa Francisc a aprobat acțiunea ca fiind "definitivă", ceea ce înseamnă că McCarrick nu va avea voie să facă apel, a declarat sâmbătă Vaticanul.

McCarrick, care s-a pensionat în calitate de arhiepiscop de Washington DC în 2006, a fost forțat să demisioneze şi  din calitatea de cardinal în iulie anul trecut, după ce un bărbat a afirmat public că a fost abuzat sexual în 1971. Victima avea atunci 16 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

McCarrick a negat acuzaţiile dar Arhidieceza de la New York a găsit afirmația "credibilă și substanțială" și a trimis cazul laVatican pentru investigație.

Din septembrie 2018,  McCarrick locuiește la un schit de călugări din Kansas, dedicându-se unei "vieți de rugăciune și penitență".