Efectele bugetului: pe parlamentari îi apucă somnul, pe Klaus Iohannis, nervii

Efectele bugetului: pe parlamentari îi apucă somnul, pe Klaus Iohannis, nervii

Proiectul de buget se dezbate în comisiile de specialitate, unde se discuta și cele câteva mii de amendamente facute. Parlmantarii stau pâna noaptea târziu la discuții. Unii. Luni noaptea, la ora 00:34 un singur vot a lipsit pentru ca amendamentele PNL referitoare la generalizarea proiectului „After School” și la implementarea Programului „Alimentație diversificata în școli” sa fie aprobate.

A cazut deoarece senatorul USR, Edward Dirca nu s-a putut lupta cu somnul. În schimb, liberalii au obținut creșterea alocarilor pentru cabinetele de medicina de familie, dar au pierdut la Autostrada Unirii deoarece nu s-a aprobat finanțare complete. 

În cursul zilei de ieri, au trecut de votul comisiilor bugetele ministerelor și a altor instituții. Președintele Klaus Iohannis este foarte nemulțumit. „Este un buget facut pe picior, bazat pe estimari economice nerealiste și pe alocari politice preferențiale”, se arata întrun comunicat postat pe siteul Administrației Prezidențiale.

Președintele susține ca prin reducerea bugetelor Serviciilor „PSD recurge la noi demersuri populiste, care risca sa vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine și de intensificarea riscurilor și amenințarilor la adresa statelor NATO”. Iohannis cere Parlamentului sa revina la alocarile bugetare inițiale pentru serviciile de informații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful statului îl considera pe Liviu Dragnea un politician „cinic, meschin și inconștient” care „pune în opozi- ție securitatea naționala cu sanatatea ceta țenilor”. Se preconizeaza ca vineri sau sâmbata, proiectul de lege al bugetului va intra la vot final în plenul Parlamentului.