„Atenţie, cad ţurţuri” nu scapă de răspundere proprietarii de case, dacă bucăţile de gheaţă cad şi rănesc pietoni sau distrug maşini

„Atenţie, cad ţurţuri” nu scapă de răspundere proprietarii de case, dacă bucăţile de gheaţă cad şi rănesc pietoni sau distrug maşini

Autorităţile din Braşov le atrag atenţia proprietarilor de case că nu ajunge să pună pe zidurile exterioare anunţul „cad ţurţuri”, pentru a scăpa în totalitate de răspundere, în caz că bucăţile de gheaţă ar putea răni pietonii sau ar provoca pagube maşinilor parcate în apropierea imobilelor.

În acest sens, după cum arată portalul www.monitorulexpres.ro, Primăria Braşov a primit o notificare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în care se arată că autoritatea locală trebuie să notifice proprietarii de case, dar şi locatarii blocurilor, că au obligaţia de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri. În condiţiile în care vremea va fi zilele acestea mai caldă, iar gheaţa se va topi.

Dacă proprietarii nu au mijloace pentru a curăţa acoperişurile, atunci pot apela la serviciul de urgenţă 112.

Legislaţia arată că proprietarii de case şi locatarii blocurilor au această obligaţie. În acelaşi timp, ISU Braşov solicită cetăţenilor să nu blocheze străzile dintre blocuri cu maşini parcate neregulamentar, pentru ca maşinile de intervenţie să aibă acces în zonele unde sunt solicitate, dacă apare o situaţie de urgenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Poliţiştii locali aflaţi în patrulare iau legătura cu proprietarii de imobile, în cazul în care observă ţurţuri la streşini, pentru a le readuce aminte de riscuri. Dacă proprietarul nu este în măsură să dea jos turturii, iar riscul producerii unei tragedii este mare, sînt apelaţi cei de la ISU pentru rezolvarea situaţiei“, a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.