Acuzații de „CENZURĂ POLITICĂ”: „Obsesia COMUNISTOIDĂ” a PSD-ALDE pune alegerile sub semnul CENZURII

Acuzații de „CENZURĂ POLITICĂ”: „Obsesia COMUNISTOIDĂ” a PSD-ALDE pune alegerile sub semnul CENZURII

PNL arată, într-un comunicat de presă, că cei din coaliția PSD-ALDE doresc să apeleze la cenzură pentru a reduce la tăcere pe cei revoltați de prestația guvernamentală.

Declarația vine în contextul în care social-democrații Eugen Nicolicea și Codrin Ștefănescu au anunțat o inițiativă pentru incriminarea ca faptă penală a insultei și calomniei.

„Zilele acestea s-a confirmat faptul că singura soluţie pe care o mai au cei din PSD-ALDE pentru a ieşi pe stradă, ca să dea ochii cu cetăţenii, este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi. Obsesia comunistoidă de a-i reduce la tăcere pe cei revoltaţi de prestaţia guvernamentală lamentabilă a coaliţiei PSD-ALDE zace în fibra acestei structuri politice şi apare recurent ori de câte ori se confruntă cu voci critice din societatea civilă, din mass-media sau din Opoziţie.

Iniţiativa anunţată de Eugen Nicolicea şi Codrin Ştefănescu pentru incriminarea ca faptă penală a insultei şi calomniei, alăturată celei sugerate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la presupusele acte de "defăimare", relevă intenţii reale de restrângere a libertăţii de exprimare cu scopul de a diminua prăbuşirea PSD-ALDE în opţiunile politice ale cetăţenilor.”, se arată în comunicatul PNL.

Liberalii arată că o tentativă similară a fost proiectul privind Legea defăimării, depus în 2016 de Liviu Dragnea, dar respins de Parlament. Totodată, insulta și calomnia sunt incriminate de Codul civil.

„De altfel, în privinţa instituţiilor de presă, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a demonstrat recent lipsa de imparţialitate atunci când a recurs la acte de represiune politică, pe de o parte sancţionând vocile critice faţă de actuala putere, iar pe de altă parte dovedindu-se îngăduitoare cu derapajele acelor publicaţii partizane PSD-ALDE.

În mod esenţial, libertatea de exprimare reprezintă un element fundamental în garantarea unor alegeri libere şi corecte. Or, demersurile legislative anunţate de PSD-ALDE reprezintă un atac frontal şi brutal la democraţia românească, cu scopul de a falsifica următoarele scrutine electorale, respectiv de a evita iminenta pierdere a alegerilor în următorii doi ani de zile.”, se mai arată în comunicat.

Toate acestea sunt semnale de alarmă pentru orice stat membru al Uniunii Europene care arată intenţia PSD-ALDE de a instaura în România un regim autocratic, bazat pe frică şi pe acţiuni de intimidare.