UDMR a schimbat placa. „Noi am criticat şi vom critica în continuare acest guvern, această coaliţie guvernamentală”

UDMR a schimbat placa. „Noi am criticat şi vom critica în continuare acest guvern, această coaliţie guvernamentală”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat, vineri, la Consiliul Reprezentanților Unionali, care a avut loc la Tîrgu Mureș, un atac la adresa coaliției de guvernare.

Liderul unional consideră că „este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un plan de buget cel mai târziu în decembrie 2018, dar nici în octombrie, noiembrie, decembrie, când ar fi trebuit”. El spune că se aștepta ca în ianuarie să fie o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a discutarea și adoptarea Legii bugetului. „S-ar putea să nu mai fie, eu cred că se amână, încă nu a fost convocată această sesiune extraordinară, încă nu există plan de buget elaborat, nu ştiu ce motive ar putea să fie şi între timp este un haos. De ce? Pentru că administraţiile publice nu pot să-şi facă niciun fel de plan, întreprinderile economice, întreprinzătorii, nimeni în această ţară nu poate să-şi facă planuri fără buget, fiecare stă în stand-by, funcţionează în stand-by şi trăieşte în stand-by”, a declarat Kelemen la CRU. El susține că, în aceste condiții, bugetul va putea fi conturat abia la sfârșitul lunii martie, începutul lui aprilie, „ceea ce este rău, este inacceptabil”.

În ceea ce privește prioritățile UDMR,acestea se referă la alegerile europarlamentare. „În luna mai, se va decide cine va alcătui majoritatea în PE: cei care susțin legislația europeană privind protecția minorităților naționale  sau cei care nu iau în considerare problemele noastre”, a arătat Kelemen.

În acest sens, sloganul Congresului UDMR de la Cluj, din data de 22-23 februarie, este „Uniune pentru viitor”. Atunci se va alege și noul președinte al Uniunii.

Ne puteți urmări și pe Google News