Jean-Claude Juncker, mesaj tranșant: AMNISTIA, un pas înapoi

Jean-Claude Juncker, mesaj tranșant: AMNISTIA, un pas înapoi

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, despre președinția română la Consiliul Uniunii Europene.

Juncker a reamintit relația sa cu România, fiind un oficial care  aluat parte la aderararea țării noastre la UE. „Nu regret că am făcut demersuri pentru aderarea României. În aprilie 2005 am semnatat Tratatul de aderare, ca și președinte al Consiliului European”, a spus liderul UE.

 

Juncker a reiterat că amnistia și grațierea, teme din ce în ce mai prezente pe agenda publică din România, ar însemna un pas înapoi.  

Ne puteți urmări și pe Google News

„Respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa este făcută din compromisuri. Dar dacă amnistia ar intra în vigoare, asta ar însemna un pas înapoi”, a spus Juncker.

 

„Ar fi bine ca în țară să fie o atmosferă de consens. Nu ne permitem să ducem în Europa conflicte interne””, a mai spus oficialul european.

 

Președintele CE a transmis că dosarele importante nu trebuie amânate pe parcursul președinției României la instituția europeană.

„Va fi o președinție care va trebui să se ocupe de ceea ce a făcut Austria, nu putem avea o pauză. Brexit: suntem în contact permanent cu prim-ministrul britanic. Eu sper să avem un acord. Fără acord ar fi o catastrofă”, a declarat  șeful CE.

 

România a preluat, oficial, președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care o va deține până în iunie. Colegiul Comisarilor, alături de președintele Comisiei Europene, se află la București și au loc întrevederi la Cotroceni și la Palatul Victoria.