Zeci de mii de persoane au avut nevoie de ajutor pe perioada caniculei din Capitală

Zeci de mii de persoane au avut nevoie de ajutor pe perioada caniculei din Capitală

Zeci de mii de locuitorii Capitali au avut nevoie de ajutor pe perioada caniculei – 08 – 13 augusut. În Sectorul 6 din București, peste 4.500 de persoane au primit ajutor în cadrul celor nouă Puncte de Informare și Asistență.

Cele mai multe dintre acestea, aproximativ 2.000, au trecut pragul Punctelor pentru a primi o sticlă de apă sau pentru a-și măsura tensiunea arterială. În celelalte puncte de ajutor asigurate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în toate cartierele, au avut loc peste 1.500 de intervenții, de cele mai multe ori oamenii apelând la ele pentru a se hidrata și pentru a se odihni.

 

Tot în această perioadă a fost nevoie și de intervenția Serviciului de Ambulanță pentru trei cazuri de leșin – persoane în vârstă care sufereau de diverse afecțiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cele nouă Puncte de Informare și Asistență puse la dispoziția membrilor comunității din Sectorul 6 sunt deschise de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, și sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00, și oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de prim-ajutor și informații generale privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.

 

Cele nouă spații beneficiază de climatizare, tensiometre și dozatoare de apă, scaune și paturi pe care cetățenii care trec prin preajmă și nu se simt bine se pot odihni o vreme.

 

Adresele Punctelor de Informare și Asistență din Sectorul 6 sunt următoarele:

  1. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii;
  2. Constructorilor/Calea Giulești – pe partea cu Calea Giulești;
  3. Parcul Drumul Taberei – pe diagonală de magazinul Carrefour (fost Billa);
  4. Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
  5. Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora;
  6. Timișoara/Str. Brașov – vizavi de Plaza România;
  7. Piața Drumul Taberei;
  8. Piața Valea Ialomiței;
  9. Piața Veteranilor.