Evenimentul Zilei > Actualitate > 7 trucuri EFICIENTE pentru a SCĂPA de SFORĂIT
7 trucuri EFICIENTE pentru a SCĂPA de SFORĂIT

7 trucuri EFICIENTE pentru a SCĂPA de SFORĂIT

Trucuri pentru a scăpa de sforăit. Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură (sau nas) în plămâni este perturbat în timpul somnului. De obicei cauza este îngustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

Mai mult de jumătate dintre persoanele adulte sforăie. Iată câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să scapi de acest obicei.

Apelelează la uleiurile esențiale

Folosește uleiuri esențiale. Astfel, uleiurile esențiale ca eucalipt și mentă ajută la relaxarea și deschiderea căilor respiratorii fapt ce duce la o respirație mai ușoară și la reducerea sforăitului.

Nu mânca lactate

Nu consuma înainte de a merge la culcare lactate. Cercetătorii au descoperit că oamenii sunt predispuși la acumularea de mucus cauzat de produsele lactate.

Dormi pe partea stângă 

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a scăpa de sforăit este să dormi pe partea stângă. În momentul în care dormim pe partea stângă căile respiratorii se deschid și în felul acesta aerul pătrunde mai ușor sforăitul fiind redus.

Folosește mai multe perne!

 Și acesta este unul dintre trucurile eficiente pentru a scăpa de sforăit. Atunci când capul este mai ridicat (și nu se află la nivelul corpului) se deschid căile respiratorii. În acest fel veți putea respira mai bine.

Renunță la exercițiile fizice de seara

Sportul nu este recomandat înainte de culcare. Așa că, este recomandat să renunțați la exercițiile fizice de dinainte de somn! 

Folosește umidificator în camera unde dormi

Aerul încărcat sau uscat duce la crearea unor stări de disconfort la persoanele cu probleme respiratorii, de aceea utilizarea unui umidificator în camera în care dormiți va crea un aer umed astfel că veți respira mult mai ușor.

Opt ore de somn, esențiale

Un alt truc pentru a scăpa de sforăit este să dormiți minimum opt ore pe noapte și pe cât posibil în fiecare noapte programul să fie cuprins în aceleași intervale orare, scrie dailymail.com.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News