7 sfaturi pe care le puteți face pentru a rămâne sănătoși în timpul Sărbătorilor

7 sfaturi pe care le puteți face pentru a rămâne sănătoși în timpul Sărbătorilor

În fiecare an, oamenii spun că „se vor pune din nou în formă” în ianuarie, dar de ce să aștepte? Stabiliți-vă acum obiectivele de sănătate. Iată câteva sfaturi.

Sfaturi pentru sănătate, într-o perioadă agitată. Dacă vrei să ai un 2024 mai bun și mai sănătos, experții spun că ar trebui să faci ceva între Crăciun și Anul Nou. Este normal să așteptăm să se termine sărbătorile pentru a ne gândi să avem grijă de sănătatea noastră, dar dacă îți păstrezi calmul și nu te îmbeți prea tare, vei începe noul an mai sănătos și mai fericit decât ai crezut vreodată că este posibil.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți la distracție, nici pe departe. Este important doar să fii inteligent și să respecți câteva reguli simple. Iar fizioterapeutul Sammy Margo de la Deep Heat, Deep Freeze și Deep Relief are câteva sfaturi grozave pentru a vă ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în această perioadă minunată a anului.

Ea spune: „Este prea ușor să stai pe spate, să te relaxezi, să mănânci toată ciocolata, să te uiți la televizor și să te uiți la box-set-uri dacă ai fost ocupat înainte de Crăciun și apoi să te trezești că ai cam exagerat! Însă, dacă doriți să începeți 2024 cu dreptul, săptămâna dintre Crăciun și Anul Nou este o perioadă excelentă pentru a rămâne sănătoși, dormind suficient, mișcându-vă mai mult, mâncând bine și relaxându-vă după sărbători. Acesta este un lucru pe care mulți dintre noi îl putem face atunci când nu suntem la serviciu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Pixabay

Sfaturi pentru menținerea tonusului ridicat

Cum să rămâi sănătos – un ghid pentru perioada dintre Crăciun și Anul Nou:

Mâncați mai sănătos: O alimentație sănătoasă înseamnă să consumi toate fructele și legumele care ți-au rămas. Nu mâncați prea multă ciocolată și prăjituri din ce v-a rămas. Oferiți-le și împărțiți-le cu alte persoane. Acordă-ți 20 de minute pentru a decide dacă vrei cu adevărat să mănânci mai puțină mâncare sănătoasă sau dacă pur și simplu ți-e foame.

Bucurați-vă de mâncarea rămasă: Dacă v-a rămas mâncare, folosiți-o în loc să faceți ceva nou, din care s-ar putea să mâncați mai mult. Aceasta înseamnă, de asemenea, mai puțin gunoi.

Cumpărați sau faceți niște bunătăți sănătoase: Dacă nu mai aveți. Puteți face rapid pateu de macrou afumat cu iaurt, hrean și suc de lămâie, sau puteți cumpăra hummus. Le puteți mânca cu legume. Sau poți mânca doar legume crude, cum ar fi castraveți, morcovi și țelină.

Acordați atenție și fructelor: Merele, perele, bananele și fructele de pădure sunt excelente. Le puteți mânca la micul dejun cu ovăz sau cereale integrale sau le puteți înmuia în unt de arahide care nu are zahăr adăugat.

Mișcarea este esențială

Faceți mai multă mișcare: Această săptămână „intermediară” este un moment excelent pentru a face ceva. În fiecare zi, ieșiți la o plimbare de 30 de minute, alergați sau mergeți cu bicicleta.

Faceți câteva exerciții de forță și flexibilitate: Dacă sala de sport este închisă sau nu doriți să mergeți, uitați-vă la câteva videoclipuri online cu genuflexiuni, flotări, abdomene și întinderi. Dacă nu ați mai făcut niciodată acest tip de exerciții, începeți încet. Dar faceți din asta un obicei pentru restul anului și chiar mai departe. Încălziți-vă întotdeauna înainte de a vă antrena, astfel încât durerea să nu vă încurce.

Luați o pauză și dormiți bine: Nu este o idee bună să adormiți pe canapea în timpul zilei, deoarece vă abate de pe traseu. Pe cât posibil, mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți pentru viața de după pauză.

sursa: www.mirror.co.uk