7 dintre cele mai mari catastrofe din istoria cinematografiei. Filme atât de proaste încât nimeni nu rezistă până la final

7 dintre cele mai mari catastrofe din istoria cinematografiei. Filme atât de proaste încât nimeni nu rezistă până la final

Pe o lungă listă de filme catastrofale se află și șapte producții care au primit critici vehemente și din partea specialiștilor, dar și a publicului cinefil.

Există cineaști cunoscuți sau mai puțin celebri care au dat rateuri de proporții cu filme care nu doar că nu au avut încasări mulțumitoare. Ci au fost de-a dreptul penibile, conform părerilor cinefililor și criticilor. Există producții atât de slabe din punct de vedere al scenariului, al jocului actorilor, al sunetului sau al regiei, încât ar trebui urmărite sub deviza „AȘA NU!”.

Eșecuri de proporții din lumea cinematografiei. Filme pentru care îți trebuie nervi tari

Și nu toate aceste filme au primit celebrul premiu „Zmeura de Aur”, „distincție” ce se află la polul opus Oscarurilor. Ele s-au remarcat doar prin dezastrul general al producției. Să alcătuiești un top al celor mai bune / proaste filme este destul de greu. Pentru că aria peliculelor este una uriașă. În plus, ține și de subiectivitate. Dar, sunt filme recunoscute pentru că au reprezentat mari eșecuri.

În 2002, de o avalanșă de critici s-a lovit filmul „BALLISTIC: ECKS VS. SEVER”, cu Antonio Banderas, Lucy Liu, Gregg Henry, Ray Park, regizat de Wych Kaosayananda. Doi foști agenți guvernamentali se confruntă în timp ce caută cea mai mortală armă de pe Pământ. Într-un film în care îți trebuie „nervi tari și multă răbdare ca să-l vezi până la final”, după cum au spus criticii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„ONE MISSED CALL” din 2008. Unul dintre cele mai slabe filme horror. Plin de stereotipii și un joc fad al actorilor. Annyn Sossamon și Ed Burns joacă în remake-ul regizorului Eric Valette al poveștii înspăimântătoare a lui Takashi Miike, despre un apel telefonic misterios.

Partea a doua din Speed este foarte proastă

MATERIAL GIRLS din 2006, cu Hilary Duff, Haylie Duff, Anjelica Huston, Lukas Haas, regizat de Martha Coolidge. „Nu reușește să se ridice nici măcar la standardele minime ale genului său. Două tinere sunt forțate să se descurce pe propriile picioare, după ce compania de cosmetice moștenită de la tatăl lor începe să aibă pierderi financiare. Intriga este subțire și plină de clișee, nici jocul actorilor nu salvează dezastrul.

SPEED 2, din anul 1997, cu Sandra Bullock, Jason Patric, Willem Dafoe, Temuera Morrison, regizat de Jan de Bont. Filmul este cu mult sub nivelul predecesorului său, din cauza  dialogului ridicol, caracterizărilor subțiri, a complotului încâlcit și a secvențelor de acțiune care nu reușesc să genereze nicio emoție.

Steven Seagal și un rol penibil pentru un film de acțiune

THE ADVENTURES OF PLUTO NASH, din anul 2002, cu Eddie Murphy, Randy Quaid, Rosario Dawson, Joe Pantoliano, regizat de Ron Underwood. Un film care nu este nici amuzant, dar nici de aventuri, un eșec pentru Eddie Murphy, actor de comedie foarte apreciat în anii '80 - '90. Pelicula se vrea o comedie futuristă, într-un viitor în care resursele Pământului s-au terminat, dar nu spune nimic.

THE DARKNESS, din 2016, cu Kevin Bacon, Radha Mitchell, David Mazouz, Lucy Fry, regizat de Greg McLean. Un film plin de stângăcii, ce se vrea a fi horror, gen care este predispus la multe eșecuri cinematografice. O familie se întoarce acasă dintr-o vacanță petrecută la Marele Canion și aduce fără să știe un monstru.

HALF PAST DEAD, din 2002, cu Steven Seagal, Morris Chestnut, Ja Rule, Kurupt, regizat de Don Michael Paul. Un actor cunoscut pentru filmele de acțiune, Steven Seagal apare supraponderal în această producție și nu are pic de credibilitate atunci când interpretează rolul unui erou. „Este un film prostesc și incoerent”, au spus criticii.