O tragedie de proporții a fost evitată în ultima clipă, luni, 60 de migranți dornici să ajungă pe coasta britanică fiind salvați pe Canalul Mânecii.
60 de migranți au fost salvați pe Canalul Mânecii! 60 de migranţi, printre care se numără femei şi copii, au fost salvaţi luni de pe mare, pe Canalul Mânecii, au anunţat autorităţile franceze, potrivitAFP, citată de Agerpres. Ei încercau să ajungă pe coasta britanică pe nişte ambarcaţiuni nesigure.
60 de migranți au fost salvați pe Canalul Mânecii! Ambarcațiunea lor a suferit o pană de motor
O navă de patrulare a marinei naţionale franceze a recuperat 27 de naufragiaţi. Ambarcaţiunea lor suferise o pană de motor la circa 13 kilometri la nord de Calais. Anunţul a fost făcut de prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi Mării Nordului.
La scurt de timp, o altă ambarcaţiune cu pană la motor, aflată la 15 km nord de comuna Escalles, a cerut ajutor. Cei 33 de naufragiaţi de la bord au fost salvaţi de o navă-vedetă a jandarmeriei maritime şi de o navă de patrulare a marinei. Naufragiații, toți vii și în stare bună de sănătate, au fost debarcaţi la Calais după ora 11:00. Au fost preluaţi de pompieri şi de poliţia de frontieră.
Traversările ilegale ale Canalului Mânecii s-au înmulțit în ultimii ani
De la sfârşitul lui 2018, traversările ilegale ale Canalului Mânecii de către migranţi s-au înmulţit. Migranții ignoră atenţionările repetate din partea autorităţilor. Acestea amintesc densitatea traficului, curenţii puternici şi temperatura scăzută a apei.
În 2020, au fost înregistrate mai mult de 9.500 de traversări sau tentative de traversare de acest tip, de 4 ori mai multe decât în 2019, arată un bilanţ al prefecturii maritime franceze. 6 persoane au murit şi alte 3 au fost date dispărute. În 2019 au murit în urma traversărilor 4 oameni.
Potrivit unui raport Eurostat, doar în 2018, în Uniunea Europeană au intrat 2,4 milioane de imigranți din țări din afara UE. Peste 4 milioane de sirieni au fugit de război și persecuție și au devenit refugiați în țările învecinate. Conflictul din Siria este considerat cea mai mare criză umanitară a refugiaților din ultimii 25 ani la nivel mondial.