5 minore date dispărute în Botoșani. Au fugit dintr-un centru de plasament

5 minore date dispărute în Botoșani. Au fugit dintr-un centru de plasament agresiune sexuala / sursa foto: EVZ

5 fete minore au fugit, sâmbătă, dintr-un centru de plasament din municipiul Dorohoi. Poliția a cerut ajutorul populației.

Poliţiştii din Botoşani cer sprijinul populaţiei pentru identificarea a 5 adolescente care au fugit, sâmbătă, dintr-un centru de plasament din municipiul Dorohoi, județul Botoșani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a anunţat, duminică, că toate cele 5 adolescente au obţinut învoire pentru câteva ore, însă nu au mai revenit în centru.

Minorele au avut plecări repetate din centrul de plasament

Reprezentanţii unităţii din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au sesizat Poliţia, care a demarat o anchetă pentru identificarea minorelor, arată Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Minorele au avut plecări repetate din centrul de plasament şi în trecut, fiind identificate de fiecare dată atât pe raza municipiului Dorohoi, cât şi în municipiul Botoşani", a precizat Nenişcu. într-un comunicat,

Fetele au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Ele se numesc Florentina Cobzariu (de 16 ani), Ana Maria Pandel (15 ani), Ionela Viciriuc (17 ani), Florentina Viciriuc (16 ani) şi Denisa Ungureanu (13 ani). Minorele au fost date în consemn.

Persoanele care deţin informaţii cu privire la cele 5 minore sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze 112, a anunțat poliția.

10 copii dispăruți zilnic în România. Cel mai greu de gestionat sunt plecările repetate

Cel puţin 10 copii pe zi sunt daţi dispăruţi, dacă analizăm o medie a alertelor de dispariţie de minori înregistrate la Poliţie în 2020, relatează Digi 24.

Comisarul-șef  Emil Gănţoi este unul dintre puţinii ofiţeri specializaţi în căutarea persoanelor dispărute. Lucrează în domeniu de peste 10 ani. Acesta consideră că cel mai greu de gestionat sunt plecările repetate: sunt copii care au plecat într-un an şi de 20 de ori, majoritatea din centrele de plasament.

Expertul admite că munca devine tot mai dificilă: sunt prea puţini poliţişti care se ocupă de aceste cazuri, mai ales după pensionările masive din ultimii ani. Ministerul de Interne vrea să înfiinţeze o nouă structură de poliţie pentru depistarea copiilor dispăruţi.

Citește și Șocant. 75% dintre românii dispăruți sunt copii