Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine a profitat de pe urma pandemiei? Mii de oameni au avut de „câștigat”
Cine a profitat de pe urma pandemiei? Mii de oameni au avut de „câștigat”

Cine a profitat de pe urma pandemiei? Mii de oameni au avut de „câștigat”

Pandemia de Coronavirus face ravagii la nivel global. Economiile încep să se destrame, deoarece toate țările au blocat importurile și exporturile în speranța prevenirii răspândirii virusului.

Se pare că există și oameni care se bucură nespus de mult pentru această „oportunitate”, care văd pauza luată de întreg Pământul ca pe un lucru bun, scrie Themoscowtimes.

În adâncurile taigii siberiene, un grup de aproximativ 100 de persoane îmbrăcate în robe albe care stau împrejurul unei statui de întruchipează un înger ce ține ridicată o cruce înglobată într-un cerc se bucură nespus de mult de această „pauză”.

Indivizii cântă și se țin de mână, formând astfel o scenă ce pentru mulți oameni care sunt forțați să respecte distanțarea socială este extrem de deranjantă.

Aceștia sunt membri ai Bisericii Ultimului Testament, o mișcare formată de Învățătorul Christ Vissarion, care are mii de urmăritori ce cred în reîncarnarea lui Iisus din Nazaret. În aceste timpuri ciudate, discipolii săi văd un nou viitor în modul lor de a-și petrece viața.

„Oamenii caută altceva și au devenit dependenți de stilul nostru de viață. Caută o modalitate de a ieși din izolare și singurătate. Cererile pentru a ni se alătura s-au triplat de când a izbucnit virusul”, a declarat Vadim Redkin, un fost toboșar celebru al unei trupe de rock din Rusia care a devenit mâna dreapta a celebrului Vissarion.

„Primim mailuri din Europa, America de Sud și Nord”, a mai adăugat acesta.

Vissarion, un fost polițist, tocmai a sărbătorit aniversarea a 25 de ani de la înființarea comunității sale, care îl vede ca pe o figură mistică ce a ajuns pe pământ în anii 90, la scurt timp după căderea Uniunii Sovietice pentru a aduce o nouă ideologie.

Peste 4000 de adepți ai cultului locuiesc în 20 de așezări rurale din sudul Siberiei, dintre care, 300 formează cel mai devotat grup, stabilit pe un deal izolat, denumit de ei „Adobe of Dawn”.