Evenimentul ZileiActualitate40 de ore fără curent. Nu s-a reușit restabilirea alimentării cu energie în toate localitățile afectate de furtună

40 de ore fără curent. Nu s-a reușit restabilirea alimentării cu energie în toate localitățile afectate de furtună

40 de ore fără curent. Nu s-a reușit restabilirea alimentării cu energie în toate localitățile afectate de furtună
La două zile de la furtună, încă sunt localități în Banat și străzi în Timișoara, unde oamenii au trecut a doua noapte în beznă. Doar în cazul a 81% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună au fost realimentați cu energie electrică. Ceilalți s-au aprovizionat cu lumânări, baterii, lanterne puternice, pentru a face față situației. Vânzările magazinelor de bricolaj din Timișoara au crescut considerabil.

Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienți, astăzi la ora 9,00.

”La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuție Banat și 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad. 

Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.  Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor”, transmit cei de la Enel.

Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h.

 

 

 


Accesează: