40.000 de locuri de muncă disponibile în România. Nu se cere diplomă. Unde pot aplica doritorii
- Emma Cristescu
- 11 august 2022, 06:09
Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a declarat că există peste 40.000 de locuri de muncă disponibile în România, chiar și pentru persoanele care nu au studii superioare. Angajatorii caută doritori în mai multe domenii avantajoase.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunțat că sunt peste 40.000 de locuri de muncă disponibile la nivel național, în special pentru pentru muncitorii necalificați, dar și pentru lucrătorii comerciali.
Conform datelor centralizate de ANOFM, este vorba despre un număr total de 40.646 de locuri de muncă. Dintre acestea, 2417 sunt pentru cei care au studii superioare. Angajatorii caută inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/ economist în economie generală; referent; profesor învăţământ gimnazial etc.).
Locuri de muncă în România
Alte 8.157 de locuri de muncă libere sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă etc), în timp ce alte 9.865 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.).
ANOFM mai arată că alte 20.307 de locuri de muncă sunt pentru cei care nu au studii primare ori gimnaziale. Angajatorii duc lipsă de muncitori pentru demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet. În România se caută și agenți de securitate, dar și muncitori necalificați în industria confecţiilor; montator subansamble; etc).
Locuri de muncă în străinătate
Există și 256 locuri de muncă în străinătate. Cele mai multe angajări se fac în Belgia. Aici sunt disponibile 96 locuri de muncă pentru: ospătar; muncitor necalificat în agricultură. Pe locul doi este Norvegia, cu 55 locuri de muncă pentru: tehnician dentar; tâmplar; frizer tradiţional; instalator sanitar; tehnician dentar; muncitor în producţie; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artiza sticlă.
Și în Olanda sunt 31 de locuri libere pentru tivuitorist; culegător salată; culegător pere; culegător mere şi pere; muncitor în pepinieră de flori în seră; legumicultor. În Polonia se găsesc 27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC.
Germania caută şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/sortator corespondenţă; educator/educatoare.