Evenimentul Zilei > Sport > 39 de ani de la debutul lui Gică Hagi în fotbalul mare. Unde a apărut „Regele” pentru prima dată pe teren
39 de ani de la debutul lui Gică Hagi în fotbalul mare. Unde a apărut „Regele” pentru prima dată pe teren

39 de ani de la debutul lui Gică Hagi în fotbalul mare. Unde a apărut „Regele” pentru prima dată pe teren

39 de ani au trecut de la momentul debutului lui Gică Hagi în Divizia A. Se întâmpla la 11 septembrie 1982, la o partidă jucată de Farul Constanța la Bacău.

Gheorghe Hagi (56 de ani) și-a amintit de un moment esențial al carierei de fotbalist. Sâmbătă, 11 septembrie, s-au împlinit 39 de ani de când „Regele” a debutat în prima divizie. El evolua la acea vreme pentru Farul Constanța și avea 17 ani, șapte luni și șapte zile. A intrat pe teren în confruntarea pierdută de dobrogeni, în deplasare, cu SC Bacău, scor 0-3.

Postarea publicată pe contul de Facebook de Gică Hagi

„Acum 39 de ani, pe 11 septembrie 1982 debutam în Divizia A, la vârsta de 17 ani, 7 luni și 6 zile
SC Bacău – FC Constanța 3-0
FC Constanța: Costas – V. Purcarea, I. Constantinescu, Matache, Caramalau – V. Manaila, Gache, Vanea, Hagi – Peniu (70 Buduru), St. Petcu (75 Rusu). Antrenor: Emanoil Hasoti”, a scris Gigă Hagi pe contul de Facebook.

„Gică nu a venit la Bacău cu restul lotului, de la Constanţa, ci a fost adus de la Bucureşti, în seara dinaintea meciului, de la o partidă a Luceafărului. În timpul disputei din Moldova, mi s-a părut puţin obosit, însă nici echipa noastră (tânără spre foarte tânără) nu a făcut un meci strălucit în ansamblu.

„În acea perioadă, Gică juca la patru echipe: FC Constanţa, Luceafărul şi echipa naţională de juniori”

Având probleme de lot, am jucat atunci cu mai mulţi jucători cruzi, precum Matache şi Mănăilă. Să nu mai spun de Hagi. SC Bacău, o formaţie bună, ţeapănă şi experimentată, a evoluat tăios şi agresiv. În acea perioadă, Gică juca la patru echipe: FC Constanţa, Luceafărul şi echipa naţională de juniori, atât la categoria sa de vârstă, cât şi la una superioară. El se mai antrena cu noi.

La valoarea pe care o etala, nu aveai cum să nu-l simpatizezi. Tupeul său în joc era extraordinar. Deşi era foarte tânăr, niciodată nu a dat senzaţia că îi e frică să-şi asume răspunderea”, și-a amintit Paul Peniu, fost coechipier al lui Hagi, despre debutul „Regelui”, pentru ziaruldeconstanta.ro.