300 de studenţi discută la Parlamentul României despre rolul Parlamentului European în viaţa tinerilor

300 de studenţi discută la Parlamentul României despre rolul Parlamentului European în viaţa tinerilor

Aproximativ 300 de studenţi deschid, miercuri, porţile Parlamentului pentru a discuta cele mai importante probleme ale tinerilor în relaţie cu Parlamentul European.

Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB) redeschide porţile Parlamentului  pentru studenţii din România, evenimentul fiind la a II-a ediţie.

 

  Studenţii vor avea ocazia de a se exprima liber în cea mai mare clădire administrativă din lume în legătură cu cele mai actuale teme de interes în plan european: integrarea tinerilor pe piaţa muncii, oportunităţile europene în educaţie, modul de funcţionare al instituţiilor europene ş.a. Temele dezbătute sunt cele propuse de studenţi atunci când s-au înscris online, iar pe parcursul dezbaterii aceştia pot participa la discuţii.   Ca oratori sunt invitaţi: Ramona Mănescu (vicepreşedinte ALDE), Alina Bărgăoanu (rector Școala Națională de Studii Politice și Administrative), Răzvan Mironescu (deputat) şi Renate Weber (europarlamentar).   Dezbaterea va începe la ora 17:00. "Unul dintre principiile care ghidează asociaţia SSUB este implicarea civică, iar prin acest demers ne dorim ca vocea studenţilor să fie ferm afirmată la nivel naţional. În aceste condiţii, am suplimentat numărul de locuri, deoarece am vrut ca toţi studenţii care s-au înscris şi au completat formularul să se poată exprima. Practic, toţi cei care au aplicat au fost selectaţi, vorbind aici de studenţi de la toate Universitaţile din Bucureşti şi câteva din oraşele Braşov, Galaţi, Târgu-Jiu şi Ploieşti. Dintre studenţii înscrişi, putem afirma că aproximativ 60% sunt colegii noştri de la Universitatea din Bucureşti”, a afirmat George Velcea, preşedintele SSUB.   Evenimentul este organizat de Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB), o organizaţie studenţească independentă, democratică, ce are ca scop promovarea şi apărarea  drepturilor şi intereselor studenţilor din mediul profesional, social şi cultural.   “SSUB DESCHIDE PORŢILE PARLAMENTULUI” (ediţia I) a avut loc în aprilie 2013 cu aproximativ 160 de participanţi, fiind un seminar despre activitatea Parlamentului, completat de un tur gratuit.

Ne puteți urmări și pe Google News