Doi oameni au fost transportaţi deja la spital, în timp ce alţii cu probleme serioase de sănătate sunt trataţi de echipajul de pe ambulanţe, informează poliţia britanică, citată de BBC. 

Descoperirea pasagerilor clandestini a fost făcută sâmbătă dimineaţa, atunci când vaporul, care a sosit din Zeerbrugge, Belgia, a fost descărcat.Poliţia din Essex a lansat o investigaţie amănunţită. „31 de persoane, inclusiv adulţi şi copii de ambele sexe, au fost descoperiţi înăuntru“, notează poliţia britanică în declaraţia oficială. „Din nefericire, un bărbat a decedat, iar alţi pasageri au probleme serioase de sănătate. Ei sunt trataţi corespunzător de echipele de intervenţie şi vor fi transportaţi la spitalele din apropiere“, adaugă forţele de ordine.

Serviciul de ambulanţă a fost chemat la docuri la ora locală 06.37 (08.37, ora României) şi a trimis şapte maşini, două dintre care erau echipate pentru intervenţie rapidă. „Prioritatea noastră este să estimăm natura rănilor, dacă este cazul, şi să vă asigurăm că aceste persoane vor fi tratate corespunzător la faţa locului şi apoi transportate la spital“, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Serviciului de Ambulanţă Essex.