Evenimentul Zilei > International > 22 de români, victime ale traficului de persoane, au fost salvați din Irlanda de Nord
22 de români, victime ale traficului de persoane, au fost salvați din Irlanda de Nord

22 de români, victime ale traficului de persoane, au fost salvați din Irlanda de Nord

Patruzeci şi cinci persoane, viictime ale traficului şi exploatării de fiinţe umane, dintre care 22 provenind din România, au fost salvate anul trecut în Irlanda de Nord, potrivit BBC News.

National Crime Agency din irlanda de Nord a anunțat că cele 45 de persoane, de cetățenie română, chineză, albaneză, vietnameză și lituaniană, fuseseră supuşi la muncă forţată sau victime ale exploatării sexuale.

Marea majoritate a celor care cad victime ale traficului de fiinţe umane provin din medii foarte sărace şi sunt o ţintă uşoară pentru traficanţi, întrucât sunt foarte uşor de convins să accepte un loc de muncă fără forme legale sau o propunere nesinceră de căsătorie ce implică schimbarea domiciliului, explică un responsabil al poliţiei britanice.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Human Trafficking Foundation, anul trecut în Marea Britanie circa 20.000 de persoane erau victime ale exploatării în diferite domenii, iar acest număr este în creştere.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.