Evenimentul Zilei > Politica > 21 din 465 de aleși au intrat în Grupul de rugăciune
21 din 465 de aleși au intrat în Grupul de rugăciune

21 din 465 de aleși au intrat în Grupul de rugăciune

Parlamentarii aleși în funcții la sfârșitul anului trecut și-au intrat în pâine. Și-au împărțit funcțiile în comisii, unii aflați la primul mandat s-au obișnuit cu sălile și clădirea în care te pierzi indiferent cât de bine ai cunoaște-o. Zilele trecute și-au format și Grupul de rugăciune, din care fac parte 21 de parlamentari din cei 465. Și nu pentru că nu au mai fost locuri.

 Președintă a fost aleasă deputata Florica Cherecheș de la Oradea, care a informat conducerea celor două Camere despre înființarea acestui grup. Din el face parte și cealaltă deputată Cherecheș – Viorica de la Baia Mare, mama primarului suspendat Cătălin Cherecheș.

Contactată de EVZ, Florica Chere cheș a spus că așteaptă ca și alți colegi să se înscrie, unii – în special cei noi- încă nu știu despre el.

Cherecheș spune că în cadrul grupului vor fi discutate și inițiative legislative, la ultima ședință aleșii au dezbătut proiectul de revizuire a Constituției inițiat de Coaliția pentru familie. „Este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine între noi”, a punctat ea. „Unii iau în derâdere acest grup. Spun: «ce faceți acolo, cântați, vă rugați?». Acest grup există în fiecare țară creștină. Este o tradiție a țărilor creștine”, a spus Cherecheș.

Aleșii se reunesc în fiecare zi de marți, dimineața. În jurul orei 9.00. Ora nu este chiar una fericită, pentru că la acea oră parlamentarii au în program declarații politice. Își încep reuninea cu rugăciunea „Tatăl nostru”.