Directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Marcel Maruşca, citat de Agerpres, a declarat că în urma interviurilor realizate în luna august au fost acceptate 39 de persoane din cele peste 70 care au participat şi 21 se află deja în Germania la muncă.

"Au fost selecţionate 39 de persoane, din care şase până la urmă nu au fost acceptate, una a renunţat, iar 21 sunt deja angajaţi. A durat puţin pentru că a fost greu de găsit locuinţe pentru ei. Pe măsură ce le-au găsit locuinţe le-au şi făcut contracte de muncă, din 15, 16 septembrie sau chiar de astăzi. Au mai rămas în aşteptare 11 persoane pentru a le găsi locuinţe", a declarat Maruşca.

Factorii poştali selecţionează lucrează la patru oficii poştale din zona Stuttgart ca şi distribuitori de scrisori şi pachete, esenţială în interviu fiind cunoaşterea limbii germane.

"Salariul brut oferit este de 2.000 de euro/lună, netul urmând să fie cuprins între 1.200 şi 1.600 de euro, în funcţie de categoria de impozitare. Contractele sunt iniţial încheiate pe o perioadă de probă de şase luni, după care pot fi prelungite pe perioadă neterminată", a mai spus acesta.

Potrivit acestuia, Poşta germană a ajuns să facă recrutări în România din cauza faptului că au probleme cu recrutarea de personal.