Evenimentul Zilei > International > 20 de jihadişti ucişi în timp ce încercau să ocupe o bază în est /OSDO/
20 de jihadişti ucişi în timp ce încercau să ocupe o bază în est /OSDO/

20 de jihadişti ucişi în timp ce încercau să ocupe o bază în est /OSDO/

Cel puţin 20 de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au fost ucişi în a doua încercare într-o lună de a ocupa o bază militară aeriană din estul Siriei, a anunţat duminică Observatorul sirian pentru drepturile omului.

'SI a încercat de sâmbătă seară să ia cu asalt baza aeriană. În total, 20 de jihadişti au fost ucişi în atac şi doi soldaţi ai armatei siriene', a declarat OSDO, citat de AFP.

Nouăsprezece membri ai SI implicaţi erau sirieni, al 20-lea era marocan. Ei au fost ucişi în schimburi de tiruri de artilerie. 'Jihadiştii care au fugit au luat cu ei mai multe rachete antiaeriene', a precizat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

Atacul a fost a doua încercare într-o lună de a ocupa baza militară aeriană Deir Ezzor, una dintre ultimele poziţii ale regimului lui Bashar al-Assad în această provincie din est.

Deir Ezzor este situată la graniţa cu Irakul unde SI controlează vaste teritorii. SI s-a infiltrat în conflictul din Siria în primăvara anului 2013 şi de atunci a decretat un 'califat' ce include Siria şi Irakul şi unde aplică un regim de teroare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: