Evenimentul Zilei > Actualitate > 20 de echipe vor participa la cea de-a 24-a ediţie a „Maratonului celor 24 de ore de înot”
20 de echipe vor participa la cea de-a 24-a ediţie a „Maratonului celor 24 de ore de înot”

20 de echipe vor participa la cea de-a 24-a ediţie a „Maratonului celor 24 de ore de înot”

Bazinul Olimpic din Braşov se găzdui, în perioada 12 şi 13 mai, cea de-a 24-a ediţie a Maratonului celor 24 ore de înot, în competiţie fiind înscrise 20 de echipe, formate din foşti şi actuali sportivi de performanţă. Una dintre echipe cuprinde şi şase persoane cu dizabilităţi.

Maratorul celor 24 ore de înot este organizat de Clubul Sportiv Sami Braşov, reprezentat de Ionuţ Horia, o competiţie care are loc anual, încă din anul 1993. Participanţii vor înota câte 30 de minute la fiecare 6 ore, timp de 24 de ore, iar câştigătoare va fi echipa care va parcurge cel mai mare număr de bazine. Startul Maratonului se va da sâmbătă 12 mai de la ora 10.00.

Maratonul de înot de la Braşov este o competiţie sportivă de masă la care poate participa orice persoană care ştie să înoate, neexistând restricţii de vârstă sau sex. Şi în acest an, printre cei 276 de participanţi regăsim şi o echipă de medici care vor înota pentru a strânge fonduri pentru copii cu autism.

Una din cele mai inedite echipe este “Acţiuni Împreună” a Asociaţiei “TOTUL PENTRU TINE”, echipă care participă la maraton cu 12 concurenţi şi 2 rezerve. Între membrii echipei se regăsesc şi 6 persoane cu dizabilităţi, utilizatoare de scaun rulant, care încearcă prin participarea la acest eveniment să promoveze sportul ca mijloc de reintegrare socială, ca un argument în plus pentru egalitatea de şanse şi ca o excelentă modalitate de promovare a abilităţilor persoanelor cu dizabilităţi. Membrii echipei Acţiuni Împreună vor participa la maraton după aceleaşi reguli ca şi ceilalţi participanţi au informat organizatorii.

Nu lipsesc vedetele din echipa „Acţiuni Împreună”, deşi adevăraţii eroi sunt toţi participanţii la „Maratonul de Înot de la Braşov”. Şi totuşi îi vom vedea în acţiune pe:

Alin Pascal – născut în 1981 la Iaşi într-o familie de artişti, a primit educaţie în acest sens. Încă de la 6 ani a studiat vioara la liceul de arte Octav Băncilă din Iaşi. I-a plăcut în primele săptămâni, până şi-a dat seama că nu mai are timp de fotbal şi de joacă, aşa că s-a mai ”chinuit” până în clasa a 6-a, când a plecat la Bistriţa să îşi continuie studiile. A stat acolo doar 2 ani, după care a plecat la Cluj la liceu. Aici s-a îndrăgostit de muzică şi i-a dedicat aproape tot timpul. A absolvit academia de muzica Gheorghe Dima din Cluj, specialitatea interpretare muzicală – vioară şi apoi a terminat şi Masteratul în interpretare. În timpul facultăţii i-a venit ideea să încerce să cânte cu vocea, aşa că s-a apucat de treabă şi a format rapid o trupă, alături de care a început să cânte coveruri. Şi-a dat seama însă că este amator şi a căutat rapid un profesor de canto, descoperind-o astfel pe Dana Dorian, alături de care a studiat nu doar canto ci şi actorie şi jazz. În cele din urmă s-a mutat în Bucureşti unde şi-a găsit rapid o nouă trupă alături de care cântă şi astăzi.

Ruxanda Bar – este pasionată de artele frumoase, după ce a studiat de mica pianul şi baletul. A absolvit Liceul de Arte ”Nicolae Toniţa” din Bucureşti – secţia pictură, însă muzica rămâne adevarata sa pasiune. Înainte să păşească pe drumul carierei muzicale, Ruxandra Bar a încercat o carieră şi în modelling pentru o bună perioadă, având mai multe pictoriale în reviste, dar şi prezentări de modă. Ruxandra Bar reprezintă descoperirea muzicală a baieţilor din fosta trupă Akcent, descoperire concretizată în single-ul de succes “Feelings on fire“. După care au urmat piesele “Step up” şi “My heart is bleeding”. Pasiunea ei pentru înot a început undeva la vârsta de 8 ani. Timp de 2 ani a mers la cursuri de înot aproape zilnic, iar acest lucru o face să se simtă, aşa cum recunoaşte cu mândrie: ”ca peştele în apă, atunci când înoată”!

 

Sebastian Furtună – a jucat timp de aproape 10 ani polo pe apă în echipa CSA Steaua, fiind portar. După ce a renunţat la sportul de performanţă şi-a început “cariera” de instructor de înot. Sunt deja 3 ani şi jumătate de când predă înotul pentru copii şi adulti de toate vârstele. În paralel cu înotul a avut o viaţă activă în tot acest timp, fiind prezent frecvent în sălile de fitness şi mai nou în sălile de CROSSFIT.

Membrii Asociaţiei “TOTUL PENTRU TINE” doresc să vă invite, vineri 11 mai, la Braşov, la a treia ediţie a seminarului Poveşti cu Viaţa, un seminar de reinventare şi implicare social. Sumele obţinute din donaţii vor finanţa campania de informare şi prevenire a accidentelor soldate cu traumatismele coloanei vertebrale ”Sări cu cap, nu în cap!”

Seminarul se desfăşoară vineri 11 Mai între orele 18:00 şi 20:00 la Kronwell Hotel din Braşov, adresa: Bulevardul Gării, nr. 7.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News