2 milioane de români, în incertitudine totală. Ping-pong cu salariul minim

2 milioane de români, în incertitudine totală. Ping-pong cu salariul minim

Salariul minim pe economie reprezintă una dintre temele principale de discuție ale tuturor partidelor politice.

Subiectul a devenit unul de maximă importanță în contextul în care ne aflăm în plină campanie electorală.

Cu toate că Executivul Dăncilă a picat, ministrul demis al Muncii a anunţat că a pregătit un demers prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei.

În replică, premierul desemnat Ludovic Orban critică demersul și susține că „decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un gvern legitim”.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu...Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a spus premierul desemnat.

Ulterior, ministrul demis a revenit cu explicații, pe Facebook, unde a explicat că o „creştere a salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate”, subliniind că „Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri”.

În tot acest schimb de replici, aproape două milioane de români au rămas la mijloc și nu știu la ce să se aștepte după 1 ianuarie 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News