Evenimentul Zilei > International > 2.000 de suporteri de la Campionatul European nu au vrut să mai plece din Rusia. Poliția îi caută pentru a-i da afară din țară
2.000 de suporteri de la Campionatul European nu au vrut să mai plece din Rusia. Poliția îi caută pentru a-i da afară din țară

2.000 de suporteri de la Campionatul European nu au vrut să mai plece din Rusia. Poliția îi caută pentru a-i da afară din țară

2.000 dintre cei 18.000 de fani care au ajuns la Euro pentru a vedea partidele găzduite de orașul Sankt Petersburg nu au mai ieșit din Rusia.

Orașul Sank Petersburg a făcut parte dintre gazdele Campionatului European de Fotbal desfășurat în această vară și care s-a încheiat cu victoria Italiei. Aici s-au disputat meciurile Belgia – Rusia (3-0), Finlanda – Rusia (0-1), Finlanda – Belgia (0-2), Polonia – Slovacia (1-2), Suedia – Slovacia (1-0) și Suedia – Polonia (3-2), din faza grupelor și confruntarea dintre Elveția și Spania (1-1, 1-3 după executarea loviturilor de departajare) din sferturile de finală ale competiției.

Autoritățile din Rusia caută 2.000 de turiști care nu au mai plecat din Sankt Petersburg

Acum, autoritățile din Rusia au probleme și au început o operațiune de căutare a turiștilor care nu au plecat încă din Rusia, deși ar fi trebuit să părăsească această țară până acum. Este vorba despre aproximativ 2.000 de persoane, după cum anunță siteul vestidinrusia.ro.

Începând de mâine, polițiștii din Sankt Petersburg vor lua urma suporterilor care nu au mai plecat. În total, aici au ajuns 18.000 de iubitori ai fotbalului. O atenție deosebită va fi acordată pensiunilor, hotelurilor și camerelor închiriate, conform sursei citate. Hotelurile în care printre locatari se află străini a căror prezență în Rusia este posibilă doar în baza Fan ID-ului, riscă amenzi în temeiul articolului 18.9 din Codul Administrativ al Rusiei.

OMS nu a fost de acord cu organizarea Europeanului și a Jocurilor Olimpice

Campionatul European de Fotbal a fost amânat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. La începutul acestui an, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) le recomandau celor de la UEFA să amâne din nou această competiție. Santiago Mas-Coma, expert al OMS, afirma că cea mai mare întrebarea este dacă vaccinul poate să stopeze răspândirea virusului.

„Persoanele vaccinate încă se pot infecta și i-ar putea infecta și pe alții. Și nici nu știm cu cât încetinește vaccinul rata de infectare. Mai este și o problemă logistică”, spunea Mas-Coma în luna ianuarie.

Competiția s-a disputat cu spectatori, la unele meciuri arenele fiind pline. OMS a spus despre cei de la UEFA, în timpul Europeanului, că sunt inconștienți. Ei ceruseră și amânarea Jocurilor Olimpice de Vară.