Nouă migranti reţinuti la frontiera cu Serbia

Nouă migranti reţinuti la frontiera cu Serbia

Egipteni, algerieni, tunisieni şi pakistanezi. În total nouă. Cu toţii au fost prinşi noaptea trecută la graniţa cu Serbia.

Oamenii au fugit din ţările lor şi au încercat să intre ilegal pe teritoriul României, pentu ca de aici să  iasă în spaţiul Schengen. Migranţii clandestini au fst însă  depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

"Lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi Moraviţa, au observat şi reţinut, în decursul ultimelor 48 de ore, în zona de competenţă, în cadrul unor misiuni specifice desfăşurate la frontiera cu Serbia, şase grupuri de migranţi, formate din 19 persoane de sex masculin. Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care lucrătorii noştri au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei", a declarat Mihaela Leş, ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Migranţii au vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Ei au fugit din ţările lor în căutarea unui trai mai bun.În cadrul primelor cercetări, cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau documente legale. Acum sunt acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei de stat şi  riscă expulzarea.

Ne puteți urmări și pe Google News