Evenimentul Zilei > Social > 124 de martiri sud-coreeni aduşi în rândul sfinţilor catolici de Papa Francisc
124 de martiri sud-coreeni aduşi  în rândul sfinţilor catolici de Papa Francisc

124 de martiri sud-coreeni aduşi în rândul sfinţilor catolici de Papa Francisc

Papa Francisc a condus o slujbă în aer liber pentru beatificarea a 124 de sud-coreeni care au fost printre primii convertiţi la catolicism din Coreea de Sud. Ceremonia a avut loc sâmbătă la Seul, Papa aducând un omagiu coreenilor care au murit pentru credinţa lor în secolele XVIII şi XIX

Papa Francisc se află în cea de-a treia zi a vizitei în Coreea de Sud, unde s-a întâlnit cu supravieţuitorii dezastrului feribotului Sewol, care a luat viaţa a peste 300 de oameni în luna aprilie a acestui an. Prima slujbă publică a fost ţinută vineri, informează BBC..

Ceremonia de beatificare a celor 124 de martiri a fost efectuată în Piaţa Gwanghwamun din Seul, în prezenţa a sute de mii de oameni. Beatificarea, sau „binecuvântarea“ unei persoane, este un prim pas în procesul declarării ca sfânt. 

Mulţimi de credincioşi s-au aliniat, sâmbătă dimineaţă, pe trotuarele străzilor care conduc spre Piaţa Gwanghwamun. Piaţa a fost locul unde catolicii martiri au fost expuşi ruşinii publice înainte de a fi executaţi.

Vizita Papei este un moment foarte important pentru Biserica Catolică din Coreea de Sud, pentru că cei care au fost beatificaţi sâmbătă au pus bazele catolicismului în urmă cu 200 de ani.

Unicitatea lor constă şi în faptul că nu au fost convertiţi de misionarii care au ajuns pe vremea aceea în Coreea, ci au învăţat despre catolicism singuri şi au adus în ţară cărţi pentru a învăţa şi pe alţii învăţăturile catolice. Au fost executaţi de autorităţile regale ale vremii tocmai din această cauză, potrivit reporterului BBC, Rupert Wingfield-Hayes.   În cadrul slujbei, Papa s-a rugat şi pentru „fraţii noştri din nord“, referindu-se la cetăţenii Coreei de Nord.    Papa Francisc petrece cinci zile în Coreea de Sud, ţară în care Biserica Catolică se află în plină ascensiune. În prezent, există peste 5,4 milioane de membri, adică 10,4% din populaţia sud-coreeană. 
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.