Evenimentul Zilei > Actualitate > 12 oameni au murit după ce au băut alcool metilic
12 oameni au murit după ce au băut alcool metilic

12 oameni au murit după ce au băut alcool metilic

Autoritățile judiciare din Turcia au intrat în alertă maximă după ce 12 persoane au murit după ce au băut alcool metilic.

În ultimele zile mai mulți locuitori din orașul Tekirdag, vestul Turciei s-au prezentat la spital cu simptome specifice intoxicației cu alcool metilic. Numărul celor internați a ajuns la 30, iar cel al deceselor, la 12.

Marți, unul dintre șefii Poliției din Tekirdag a anunțat că au mai murit alte două persoane, după ce au băut alcool metilic. Aceeași sursă a informat că, în prezent, șapte persoane se află în stare critică fiind internate la Terapie Intensivă, după ce funcțiile vitale au fost afectate foarte grav.

Polițiștii au demarat o anchetă și au arestat deja șase persoane, acuzate că au contrafăcut alcoolul metilic, pe care l-au vândut ulterior într-un bar. Până în prezent, polițiștii au descoperit peste o tonă de alcool metilic care urma să fie pus în circulație și vândut unor persoane care cumpără produse contrafăcute.

În Turcia, din cauza creșterii accizelor la alcool, a înflorit piața neagră cu băuturi fabricate în tot felul de locuri insalubre. În octombrie 2020, un alt caz a provocat un mare scandal, după ce 44 de oameni au murit, după ce au băut alcool metilic.

Autoritățile turce: problema este una națională

Prima victimă a fost raportată la finalul lunii iunie, fiind vorba despre un pakistanesz. Ikhlague Hussam a fost găsit inconștient pe o stradă pe data de 24 iunie și a fost dus la spital. Medicii au stabilit că Hussam și-a pierdut viața din cauza consumului de alcool metilic.

În weekend următor, numărul persoanelor care au fost internate în spital și care au murit din cauza otrăvirii cu alcool a crescut. Începând cu 25 iunie, 24 de persoane au cerut săp fie internate în spital pentru otrăvirea suspectată din alcool, în timp ce cel puțin șase, inclusiv o femeie, au murit, potrivit autorităților locale.

În urma incidentului, poliția locală a percheziționat mai multe magazine și o casă, confiscând 52 de litri de alcool produs ilegal.  Cel puțin 92 de persoane din 14 provincii din Turcia au murit ca urmare a consumului de alcool metilic .

Care este diferența dintre etil și metil

Medicii spun că alcoolul metilic, cunoscut şi sub denumirea de metanol, este un lichid volatil, incolor, al cărui miros este similar alcoolului etilic. Consumat în cantități mari, alcoolul metilic devine toxic pentru organismul uman, și acționează asupra oxigenării țesuturilor umane.

Primele organe afectate de prezența supradozei de metanol în organism sunt ochii. Pierderea vederii, în cazul persoanelor cu intoxicație cu alcool metilic, apare datorită alterării nervului optic. Alte semne ale consumului de alcool metilic sunt amețelile, hipotensiune arterială, tahicardie, diarees, vărsături sau hipotermie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: