Copilul de doi ani a murit căutându-şi mama şi casa

Copilul de doi ani a murit căutându-şi mama şi casa

Emilian Bobic din Ocna de Fier s-a stins duminică, după o noapte petrecută singur, în frig. Pe tălpi avea răni de la mers, semn că micuţul şi-a căutat cu disperare casa. Mama copilului nici măcar nu ştia cu ce era îmbrăcat micuţul şi i-a dus pe piste greşite pe poliţişti. Ea este cercetată acum pentru omor din culpă.

Ultimele ore din viaţa lui Emilian Bobic au fost un coşmar, susţin anchetatorii. Micuţul dispăruse de acasă încă de sâmbătă după-amiaza, fiind căutat de sute de persoane. Nefiind supravegheat, copilul a plecat să se plimbe şi nu a mai găsit drumul de întoarcere acasă. Frigul şi ploaia l-au epuizat fizic, cadavrul lui fiind găsit după două zile, la câţiva kilometri de locuinţa sa, pe un deal, de o femeie care mergea cu caprele la păscut. Potrivit anchetatorilor, pe trupul copilului nu s-au găsit urme de agresiune, concluzia legiştilor fiind aceea că a murit de frig, după o noapte de calvar în care a căutat în zadar să-şi găsească locuinţa. "Decesul a survenit cu 24 – 30 de ore înainte de momentul în care acesta a fost găsit, deci, duminică", a declarat procurorul Ion Teacă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, cel care a coordonat ancheta în acest caz. Legiştii au mai descoperit că băieţelul avea şi o malformaţie cardiacă, astfel că investigaţii suplimentare urmează să facă lumină în acest caz. Cauza decesulu urmează să fie comunicată oficial abia zilele următoare, după ce vor ieşi analizele histo-patologice.

  • Misterioasa moarte a unui copil de doi ani, găsit îmbrăcat cu alte haine

"Moarte prin suferinţă" Rezultatul primar al necropsiei însă l-a determinat pe procurorul Teacă să afirme: "Copilul a avut o moarte cu suferinţă“. Oamenii legii au luat legătura cu specialişti în psihologie infantilă şi au povestit clipele de coşmar prin care a trecut Emilian: a mers încontinuu, până a făcut băşici pe tălpi. "Un copil aşa de mic, dacă se pierde, are mereu tendinţa de a-şi căuta mama şi casa. El a mers aproape în permanenţă, necropsia a arătat că avea pete roşii şi băşicuţe pe tălpi de la mers, pentru că el îşi căuta în permanenţă mama“, arată procurorul Teacă. Faptul că era mai corpolent l-a ajutat să meargă aşa de mult, cred specialiştii. A fost, pentru copil, un marş al groazei. S-a epuizat, iar de foame, a scormonit în pământ şi a înghiţit boabele de porumb pe care le-a găsit. Acele boabe de porumb au fost singurul "aliment" descoperit în stomacul copilului şi în intestine în timpul necropsiei, semn că sâmbătă după-amiaza, când a plecat de acasă, cel mic era nemâncat. După o noapte singur în întuneric, duminică - între dimineaţă şi prânz - bietul copil a clacat, a intrat în şoc hipotermic şi s-a stins din viaţă. Copilul unui cuplu cu probleme Mamei copilului, Florentina Bobic, 42 de ani, i s-a deschis ieri dosar penal pentru ucidere din culpă, pe motiv că nu şi-a supravegheat copilul. Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa competentă să desfăşoare cercetări. Femeia nici măcar nu ştia în ce haine era îmbrăcat micuţul când a plecat de acasă. Ea a dat poliţiştilor indicii care s-au dovedit a fi false, astfel că băieţelul a fost găsit luni îmbrăcat cu alte haine decât declarase mama. Rudele şi vecinii au spus că aceasta îl neglija frecvent pe Emilian, al patrulea copil al familiei în care tatăl nu avea serviciu şi era alcoolic. "M-am rugat pentru copilul meu" Reamintim că luni dimineaţă, după ce l-au găsit pe băieţel, poliţiştii au audiat-o pe Florentina Bobic, mama copilului, timp de mai multe ore. În cazul ei, testarea cu poligraful a fost amânată. Soţul femeii a fost testat încă de duminică deoarece exista ipoteza potrivit căreia părinţii l-ar fi ucis pe cel mic. La ieşirea de la audieri, femeia a fost reţinută în declaraţii. "Orice mamă se roagă pentru copilul său, m-am rugat la Dumnezeu să-l găsească“, a spus ea.

Ne puteți urmări și pe Google News