Spărgătorul de conturi de email a fost arestat miercuri, 22 ianuarie, fiind suspectat că a accesat în mod repetat şi fără drept căsuţele electronice ale mai multor persoane publice din România şi din Statele Unite.
Spaima preşedinţilor americani
Potrivit sursei amintite, hackerul (care s-a autodenumit Guccifer) l-a sunat, în luna decembrie, pe asistentul preşedintelui de onoare al Partidului Conservator. În timpul conversaţiei, Guccifer i-a trans mis lui Voiculescu că are informaţii importante care l-ar putea interesa.
Din ancheta pro curorilor nu reiese dacă Dan Voiculescu a fost interesat de informaţii, iar hackerul nu a mai făcut un alt apel telefonic în acest sens.
Cu toate acestea, Marcel Lazăr a obţinut o adresă de email de la asistentul lui Dan Voiculescu şi a trimis o singură fotografie, în care apărea George Maior, alături de o persoană de sex feminin şi patru copii.
"Învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză", informeaza DIICOT.
Hackerul a apărut în presa internaţională după ce a spart contul lui Dorothy Bush Koch, sora fostului preşedinte George W. Bush.
Guccifer a aflat chiar şi Codul Numeric Personal al preşedintelui american, Barack Obama, pe care l-a postat pe internet.
Acelaşi hacker a dezvăluit şi o presupusă relaţie între fostul secretar de stat american Colin Powell şi europarlamentarul român, Corina Creţu.
Guccifer mai are o condamnare pentru "Micul Fum"
Marcel Lazăr a devenit cunoscut în urmă cu doi ani, când a spart conturile de email ale mai multor vedete autohtone. Atunci, el s-a prezentat publicului sub pseudonimul de "Micul Fum". Pentru această infracţiune, el a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, aflânduse acum în stare de recidivă postcondamnatorie.

Te-ar putea interesa și: