Nu mulți ar susține că decizia sa nu a fost practică. Doar că acel bolovan s-a dovedit a fi ceva mai mult decât o simplă piatră. Acesta era, mai degrabă, un meteorit care a ajuns pe pământ în jurul anului 1930 și pe lângă care proprietarul a trecut timp de 30 de ani, fără a ști că valorează 100.000 de dolari.
Mona Sîrbescu, profesor român de geologie la Universitatea din Michigan, a declarat pentru CNN că meteoritul de 9 kilograme este extrem de valoros, afirmație făcută în cunoștință de cauză, mai ales că aceasta a studiat vreme de două decenii foarte multe astfel de ”pietre”, care, în cele mai multe cazuri, s-au dovedit a fi într-adevăr doar niște bolovani. Nu și în acest caz însă. Profesoara a stabilit în urma unei serii de teste că piatra este un meteorit a cărei compoziție este formată în proporție de 88.5% din fier și 11.5% din nichel, lucru pe care l-au confirmat și alți oameni de știință din Michigan, conform CNN.
Astfel, valoarea meteoritului s-a estimat la 100.000 de dolari, ocupând astfel locul 6  în topul celor mai mari meteoriți care au aterizat pe suprafața Michiganului.
“Este cel mai valoros meteorit pe care l-am ţinut în mână, în întreaga mea carieră de geolog”, a precizat profesorul.