Evenimentul Zilei > Actualitate > 10 lucruri interesante din viaţa lui Antonio Banderas
10 lucruri interesante din viaţa lui Antonio Banderas

10 lucruri interesante din viaţa lui Antonio Banderas

Unul dintre cei mai populari actori de origine spaniolă de la Hollywood, a împlinit în această lună vârsta de 52 de ani.

Este vorba despre Antonio Banderas, care în cariera sa întinsă pe trei a demonstrat că este un actor versatil şi capabil să joace cu succes şi roluri dramatice, dar şi de comedie. Astfel, a reuşit să îşi treacă în CV rolurile memorabile din filme ca „Desperado" sau „Interviu cu un vampire" care au devenit simbolice pentru cultura pop din ultimii 30 de ani.

Actorul s-a născut sub numele de Jose Antonio Dominguez Banderas în Spania şi a visat să ajungă jucător profesionist de fotbal, până când un accident la picior i-a năruit speranţele, însă l-au pus pe un alt drum, glorios. După ce s-a lansat în actorie în Spania, a devenit unul dintre cei mai de succes spanioli de la Hollywood. Iată mai jos o listă cu zece dintre cele mai interesante lucruri din viaţa celebrului actor.

Are calităţi reale de cântăreţ

Tatăl lui Banderas, Jose Dominguez, a fost ofiţer al poliţiei militare spaniole – Guardia Civil; Cariera promiţătoare de fotbalist a lui Antonio s-a încheiat brusc la vârsta de 14 ani, dar el continuă să iubească acest joc, fiind un fan înflăcărat al echipelor Real Madrid şi FC Malaga; Are propria linie de parfumuri pentru femei şi bărbaţi, pe care le miroase personal înainte ca acestea să iasă pe piaţă; Are un doctorat onorific la Universitatea Dickinson din Pennsylvania;
În 2005, faima actorului a fost turnată în ciment, când s-a alăturat celebrităţilor care au primit stele pe celebra Hollywood Walk of Fame; S-a căsătorit de două ori: după prima încercare cu Ana G. Leza, încheiată prin divorţ, Banderas şi-a unit destinele cu Melanie Griffith în 1996; Este un mare fan al regizorului Orson Welles, iar filmele sale preferate sunt „Touch of Evil" şi „The Magnificent Ambersons"; Are calităţi reale de cântăreţ: a înregistrat un duet cu Michael Ball – versiunea „Me and My Shadow", care a fost inclusă pe albumul din 2003 al cântăreţei – „A Love Story"; Este un om de afaceri prosper: deţine 50 la suta din compania de vinuri Anta Banderas, specializată pe vinuri roşii şi roze în Spania; În 2008 a primit premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian.