10 lucruri interesante din viaţa lui Antonio Banderas

10 lucruri interesante din viaţa lui Antonio Banderas

Unul dintre cei mai populari actori de origine spaniolă de la Hollywood, a împlinit în această lună vârsta de 52 de ani.

Este vorba despre Antonio Banderas, care în cariera sa întinsă pe trei a demonstrat că este un actor versatil şi capabil să joace cu succes şi roluri dramatice, dar şi de comedie. Astfel, a reuşit să îşi treacă în CV rolurile memorabile din filme ca "Desperado" sau "Interviu cu un vampire" care au devenit simbolice pentru cultura pop din ultimii 30 de ani.

Actorul s-a născut sub numele de Jose Antonio Dominguez Banderas în Spania şi a visat să ajungă jucător profesionist de fotbal, până când un accident la picior i-a năruit speranţele, însă l-au pus pe un alt drum, glorios. După ce s-a lansat în actorie în Spania, a devenit unul dintre cei mai de succes spanioli de la Hollywood. Iată mai jos o listă cu zece dintre cele mai interesante lucruri din viaţa celebrului actor.

Are calităţi reale de cântăreţ

Ne puteți urmări și pe Google News

Tatăl lui Banderas, Jose Dominguez, a fost ofiţer al poliţiei militare spaniole - Guardia Civil; Cariera promiţătoare de fotbalist a lui Antonio s-a încheiat brusc la vârsta de 14 ani, dar el continuă să iubească acest joc, fiind un fan înflăcărat al echipelor Real Madrid şi FC Malaga; Are propria linie de parfumuri pentru femei şi bărbaţi, pe care le miroase personal înainte ca acestea să iasă pe piaţă; Are un doctorat onorific la Universitatea Dickinson din Pennsylvania; În 2005, faima actorului a fost turnată în ciment, când s-a alăturat celebrităţilor care au primit stele pe celebra Hollywood Walk of Fame; S-a căsătorit de două ori: după prima încercare cu Ana G. Leza, încheiată prin divorţ, Banderas şi-a unit destinele cu Melanie Griffith în 1996; Este un mare fan al regizorului Orson Welles, iar filmele sale preferate sunt "Touch of Evil" şi "The Magnificent Ambersons"; Are calităţi reale de cântăreţ: a înregistrat un duet cu Michael Ball - versiunea "Me and My Shadow", care a fost inclusă pe albumul din 2003 al cântăreţei - "A Love Story"; Este un om de afaceri prosper: deţine 50 la suta din compania de vinuri Anta Banderas, specializată pe vinuri roşii şi roze în Spania; În 2008 a primit premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian.