Evenimentul Zilei > Horoscop > 1 Mai. Big Brother 2, la cererea generală. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
1 Mai. Big Brother 2, la cererea generală. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

1 Mai. Big Brother 2, la cererea generală. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti câştigator pentru ceva, ceva mic, sau ceva mare. Eforurile din ultimul timp încep să se vadă. Poti merge la pic-nic cu brânză nouă, ceapă verde şi pelin pentru sănătate şi noroc, în curte sau pe balcon, pentru că în parc se duce doar Robert Negoiță.

1 mai

 

1 Mai. Big Brother 2, la cererea generală. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 1 mai s-au născut: Joseph Heller, William Lily, Danielle Darieux, Glenn Ford, Mihai Ralea, Vladimir Colin, Septimiu Sever, Maia Morgenstern.

 

În calendarul creştin-ortodox fix, pe 1 mai, sunt Sfinţii: Prorocul Ieremia, Eftimie, Ignatie, Acachie şi Isidora.

 

Despre importanța și sensul sărbătorii de 1 Mai am tot scris, vă rog să citiți, nu mai repet: http://www.evz.ro/horoscopul-lui-dom-profesor-ziua-celor-care-muncesc-ca-sa-imbogateasca-fiscul.html, sau https://evz.ro/horoscop-serbarea-campeneasca.html, dar foarte dragă îmi este prima mea defilare, în anul 1956, vezi https://evz.ro/cum-am-defilat-de-1-mai-in-anul-1956-fecioarele-trebuie-sa-ia.html.

 

Oricum anul acesta sărbătoarea este compromisă, așa că o să continui subiectul de ieri, cel cu Big Brother. Spre marea mea surpriză am primit o corespondență stufoasă pe subiect. Nu că nu aș primi corespondență stufoasă, mai avem câteva zile și suntem la zi, eu și cei 26 de rude și prieteni care mă ajută, o redacție întreagă, dar m-a surprins tonul corespondenței. De la nevinovatul nu credeam ca se ascultă telefoanele pană la foarte pragmatica și comica întrebare a unui bărbat de 40 de ani, dacă soția lui poate afla că a fost un anumit timp în apropierea altei femei, prin aplicația de smart.

 

Iată, două informații sensibile, pe subiect:

 

Consiliul Europei avertizează contra efectelor secundare posibile ale aplicațiilor de urmărire a contactelor în cadrul pandemiei de Covid19.

 

De la începutul crizei sanitare, guvernele și alte organisme însărcinate cu lupta contra coronavirusului se bazează pe analize de date și pe tehnologii digitale pentru a face față la această amenințare. Aplicațiile mobile sunt folosite pentru supravegherea contacților infectați, cel puțin așa se pretinde.

 

Consiliul Europei amintește într-o declarație, că acolo unde sunt folosite aceste soluții, sunt necesare garanții juridice și tehnice riguroase pentru a atenua riscurile de afectare a datelor cu caracter personal și a vieții private.

 

Recomandarea este ca, dacă sunt folosite respectivele aplicații, termenul să fie limitat și consimțământul obligatoriu. Toate aplicațiile trebuie să prevină sau să reducă la minimum riscurile de utilizare a datelor de localizare sau de identificare a persoanelor.

 

În 1981, Consiliul Europei a adoptat primul tratat internațional referitor la drepturile de protejare a datelor personale: Convention pour la protection des personnes à l’égard du traitement automatisé des données à caractère personnel, cunoscută sub numele Convenția 108.

 

În 2018 tratatul a fost actualizat printr-un protocol care însă, nu a intrat în vigoare, deși se referă la protejarea datelor într-o măsură adaptată la noile tehnici și practici digitale. 55 de state în total  au ratificat Convenția 108, iar altele au folosit-o ca model pentru propriile legislații.

 

România a ratificat Convenția 108 în 2002.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE