VESTE pentru Liviu Dragnea de la Instanța Supremă. DECIZIE pentru liderul PSD

VESTE pentru Liviu Dragnea de la Instanța Supremă. DECIZIE  pentru liderul PSD

Liviu Dragnea a aflat când va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Jusiție (ÎCCJ), în procesul în care liderul PSD contestă decizia de condamnare la închisoare. Completul de 5 judecători a stabilit, pentru data de 8 octombrie, primul termen al apelului făcut de președintele Camerei Deputaților.

Primul termen al procesului Angajărilor la DGASPC Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu a fost stabilit pentru data de 8 octombrie. Decizia a fost luată de Completul de 5 judecători, acolo unde, marți, a fost înregistrat dosarul.  

Decizia de condamnare a fost motivată, săptămâna trecută, de  un complet de 3 judecători.

Pe site-ul Înaltei Curți se arată că dosarul a fost repartizat Completului de 5 Judecători P1 – Penal, condus de vicepreședintele ÎCCJ, judecătorul Dragomir Ilie Iulian.

Membrii titular ai completului sunt judecătorii Simona Cristina Nenita, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir și Lavinia Valeria Lefterache.

Lavinia Lefterache a făcută parte din Completul de 3 judecători care l-a condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, în faza de fond în dosarul Refendumului. În faza de apel a acestui dosar, Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare de un Complet de 5 judecători, scrie ziare.com.

Condamnarea în prima instanța

Pe 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsa totală de trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia nu a fost luată în unanimitate de către magistrați, existând și o opinie separată de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. În cazul fostei soții a lui Dragnea, Bombonică Prodana, se constată încetarea procesului penal și se aplică o amendă administrativă de 1.000 de lei. Ceilalți inculpați în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepția fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani și șapte luni de închisoare cu executare.