Editura Evenimentul si Capital

Vernisajul expoziţiei Paulei Craioveanu, „Între două lumi", la Cafe Verona Cărtureşti

Autor: | | 0 Comentarii | 200 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un vernisaj „Între două lumi” vă aşteaptă astăzi, de la ora 18.00, la Café Verona Cărtureşti, Str. Arthur Verona, nr. 13-15. Autoarea lucrărilor expuse este Paula Craioveanu, binecunoscută celor care frecventează lumea artistică şi nu numai.

Are o voinţă incredibilă şi dacă o idee încolţeşte undeva, înlăuntrul fiinţei ei, reuşeşte să dea naştere celei mai extraordinare recolte la care te poţi aştepta. Paula Craioveanu şi-a adunat recolta şi a adus-o la Cărtureşti pentru a fi admirată, văzută, criticată, dar mai ales achiziţionată. Pe drumul pe care a plecat ea destul de devreme nu se încumetă oricine. Este nevoie de o oarecare sensibilitate, de pasiune, un anume tip de rezistenţă şi curaj ca să poţi stăpâni culorile aşa cum reuşeşte ea.

De ce „Între două lumi" ne-am întrebat şi noi, iar Paula Craioveanu ne-a răspuns simplu: „Titlul expoziţiei «Între două lumi» se referă la faptul că în expoziţie sunt şi lucrări figurative, dar şi abstracte. La alt nivel, se poate spune că acelea figurative pendulează între două dimensiuni, cea reală şi cea fantastică, având personaje aflate într-o luptă cu o forţă nevăzută, care încearcă să se ridice deasupra lumii material”. Există o profunzime aparte în lucrările sale, un mesaj pe care îl trimite subtil celor care ajung faţă în faţă cu ele. Mesajul lucrărilor sale sunt de fapt rezultatul căutărilor personale, lecţii şi etape pe care le-a trăit. Se spune că atunci când ucenicul este pregătit, apare şi maestrul. Probabil cei care vor veni la acest vernisaj vor fi luminaţi de creaţiile Paulei Craioveanu. Fiecare primeşte mesajul pentru care este pregătit. Văzând tablourile sale şi cunoscând-o pe artistă, putem spune că ea însăşi reprezintă puntea dintre cele două lumi, respectiv Ieri şi Astăzi. „Cred că prezentul poate fi construit pe o bază clasică, de aceea în pictură abordez teme clasice cu mijloacele picturii moderne într-o interpretare contemporană”, afirmă Paula Craioveanu.

Are încredere în oameni chiar dacă înainte vreme aceştia au lipsit din creaţiile sale. Ca artist îşi doreşte foarte mult să facă ceea ce-i place, să poată picta, să evolueze, să primească un răspuns din partea privitorului, din partea publicului. „Sunt oameni care au avut şi au în continuare încredere în mine şi care îmi dau putere, avânt şi asta e cel mai important. Sunt fericită că pot să fac ceea ce-mi place, pot să pictez sau să călătoresc, picturile mele se vând bine şi sunt apreciate. Şi simt cu fiecare tablou pe care îl pictez că progresez. Am o mulţime de proiecte şi aş vrea să le duc la capăt, să lucrez mai mult şi să expun mai des", susţine pictoriţa.

De ce a ales Cărtureşti? Este atrasă de casele vechi, de arhitectura veche, pe care a analizat-o, a studiat-o, a fotografiat-o, într-un album „Bucureşti - Portretul unui oraş”, iar librăria Cărtureşti de pe Bulevardul Magheru se află într-o casă istorică, la intersecţia cu Str. Arthur Verona. „În plus, am întâlnit aici oameni cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă. Îmi place să mă inspir din trecut şi să combin istoria cu momentul actual. Îmi plac culorile turcoaz şi auriu, iubesc pictorii olandezi din secolul al XVII-lea”, mărturiseşte Paula Craioveanu, care are studii de pictură la New York şi Bucureşti, este doctor în arte vizuale al Universităţii de Arte, fiind absolventă a Institutului de Arhitectură „Ion Mincu", titlul lucrării sale fiind „Geometria interiorului in pictura olandeza a sec al XVII-lea", tuturor acestora adăugându-li-se vocaţia de fotograf.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate