Valeriu Zgonea, despre raportul MCV: Sunt paşi importanţi pe care i-am făcut

Valeriu Zgonea, despre raportul MCV: Sunt paşi importanţi pe care i-am făcut

Deşi ultimul raport MCV critică Parlamentul României pentru refuzul de a ridica imunitatea unor parlamentari, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, consideră că Parlamentul a făcut paşi importanţi. El consideră că trebuie eliminată necesitatea de a mai discuta sau nu în Parlamentul României asupra ridicări imunităţii.

"Sunt paşi importanţi pe care i-am făcut. Parlamentul în ultimii doi ani a luat câteva decizii revoluţionare care sunt salutare sau care au dominat anumite comentarii din MCV, dar suntem departe de a schimba cultura politică. Nu este suficient să avem termene predictibile de dezbatere cu privire la de exemplu sancţiunile pe conflicte de interese după ce există decizia ÎCCJ sau să luăm act de pierderea unui mandat al unui parlamentar când decizia a venit către Parlament de la Înalta Curte cu privire la incompatibilitatea unui parlamentar şi avem raportul Comisiei juridice. Trebuie să eliminăm - din ceea ce este subiectul dacă vreţi al presei şi al populaţiei în acest moment - necesitatea de a mai discuta sau nu în Parlamentul României asupra ridicări imunităţii. Eu personal sunt de acord, dar nu putem să facem acest lucru fără o revizuire a Constituţiei", a declarat Zgonea, potrivit Agerpres.

Camera Deputaţilor a respectat şi aplicat întotdeauna deciziile CCR, susţine Zgonea. "Acum suntem la decizia Curţii cu privire la Ordonanţa 55, dar şi în materie de incompatibilitate şi conflict de interese ne-am încadrat în termenele prevăzute de lege, astfel încât nu există comentarii cu privire la această chestiune", a continuat acesta.

Raportul MCV, dat publicității azi, subliniază progresele înregistrate de România, critică Parlamentul pentru refuzul de a ridica imunitatea unor parlamentari, consideră numirea noului şef al DIICOT un test şi evidenţiază corupţia unor magistraţi. O mare problemă rămâne lipsa de implicare a Aocatului Poporului în contestarea actelor normative de urgență pe care le-a emis Guvernul Ponta. Raportul a remarcat faptul că Victor Ciorbea „doarme in post”, când este vorba de supravegherea ordonanțelor emise de Guvernul României, aspect sesizat și comentat constant în dezbaterile publice. Citiţi mai mult AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News