Unde fugim de-acasă? „Omul cel bun din Sîciuan”, în viziunea lui Andrei Șerban
- Anca Simionescu
- 19 iulie 2014, 00:00
Astăzi, la Teatrul Bulandra, are loc ultima repetiție deschisă a operei lui Bertolt Brecht. Este pentru a treia oară în cariera lui Andrei Șerban când montează piesa
Astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, va avea loc ultima repetiţie deschisă cu „Omul cel bun din Sîciuan”, de Bertolt Brecht. Traducerea și adaptarea piesei le aparțin lui Andrei Șerban și Daniela Dima. Spectacolul este regizat de Andrei Șerban, care semnează coregrafia și instructajul actoricesc.
Arc peste timp
Este pentru a treia oară când Andrei Șerban montează textul lui Bertolt Brecht, dar de fiecare dată a făcut-o în altă viziune. Prima dată, regizorul a regizat „Omul cel bun din Sîciuan” în 1968, anul în care absolvea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Piesa a fost pusă în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, iar spectacolul a obţinut „Premiul criticii” și s-a bucurat de o distribuție de excepție: Carmen Galin, Mitică Popescu, Valentin Urâtescu și Boris Petroff. Ani mai târziu, la New York, Andrei Șerban a montat povestea prostituatei cu suflet mare care ajută trei persoane neștiind că sunt Zei ca un musical comic.
După 46 de ani, regizorul revine la Teatrul Bulandra, din Capitală, cu un spectacol ce nu este recomandat copiilor sub 16 ani. Din distribuție fac parte: în rolul Shen Te -Alexandra Fasolă/Ana Ularu, Vang - Vlad Ivanov, Cătălin Babliuc/ Alexandru Potocean, Dana Dogaru/ Rodica Mandache, Mirela Gorea, Daniela Nane, Profira Serafim, Adrian Ciobanu și Marcela Motoc. Accesul se face în limita locurilor disponibile, în urma rezervării la casa de bilete a teatrului.
Julio Iglesias, la Galați
Organizatorii atrag atenția că accesul pe stadion se va face începând cu orele 19:30, iar publicul este rugat să păstreze biletele. Este strict interzis accesul cu: umbrele, brichete, sticle, cutii de băutură, conserve, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto sau de înregistrare audio-video. În caz de ploaie, spectatorilor le este recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie.
Lampa lui Aladin
Astăzi, de la ora 11:00, în Parcul Lumea Copiilor din Capitală, cei mici au ocazia să ia parte la un spectacol ce poarta marca celebrului Teatru de Animație Țăndărică. Este vorba despre spectacolul „Lampa lui Aladin”, prezentat de „Teatrul Itinerant Țăndărică”, în cadrul Festivalului de vară „Teatru, stradă și copil”. Regia şi scenariul îi aparțin lui Cristian Pepino, iar muzica lui Dan Bãlan. Adaptare după povestea din „1001 de nopți”, în viziunea actorilor de la Teatrul Țăndărică, spectacolul surprinde momentul când Aladin este rugat de derviș să se ducă să aducă o lampă fermecată, aflată într-o peșteră.
De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale în structura spectacolului. Pe lângă marionetele impresionante, spectacolul atrage atenția prin decorurile deosebite și proiecții și efecte de lumini de cuarț. Din distribuție fac parte: Marin Fagu, Viorel Ionescu, Mihai Dumitrescu, Ioan Brancu, Cristian Mitescu, Dan Codreanu și Grațiela Ene.
Premiere în cinematografe
Weekend-ul aduce două premiere mult așteptate.
● Cannibal, un thriller recomandat publicului peste 18 ani, coproducție Spania, România, Rusia, Franța, 2013. Regia: Manuel Martín Cuenca. Filmul, ce îi are în distribuție pe Olimpia Melinte și Antonio de la Torre, prezintă povestea lui Carlos, un om singuratic, dar iubit de toţi locuitorii oraşului Granada. Puţini oameni ştiu despre el că nu se poate hrăni decât cu femei.
● Avioane: Echipa de intervenții (SUA, 2014) va aduce bucurie celor mici. Când marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper află că motorul său a suferit daune grave şi că nu va ma putea concura, lumea pare că s-a sfârşit.