Tulburările comportamentale ale deținuților, analizate de psihiatri

Tulburările comportamentale ale deținuților, analizate de psihiatri

Primul studiu realizat de specialiști în psihiatrie asupra persoanelor deținute a fost efectuat de medicii de la Socola-Iași. Cercetarea a avut loc în trei penitenciare din Regiunea de Nord-Est.

„Studiul a fost realizat pe 888 de subiecți, dintre care 458 de bărbați încarcerați pentru diverse infracțiuni în penitenciarele Botoșani, Iași și Vaslui, iar 430 au fost subiecți din lotul martor, fără probleme judiciare. Toți subiecții au fost selectați în funcție de vârstă și studii și au fost împărțiți în 3 subgrupuri”, a explicat dr. Cozmin Mihai. Subiecții au fost aleși întrucât prin comparație cu populația comunitară, deținuții prezintă un risc mai ridicat de suicid, eșuate sau reușite.

În urma studiului a rezultat că 28,3% dintre cei cu tulburări de personalitate nonsevere au provenit din familii dezorganizate, iar 45,4% dintre ei au avut o copilărie nefericită. De asemenea s-a constatat, pe eșantionul analizat, că 41,5% dintre deținuții cu tulburări de personalitate severe aveau cel mult 5-8 clase. În ceea ce privește incidența alcoolului a rezultat că 26,8% dintre cei cu tulburări de personalitate severe sunt frecvent consumatori de băutură iar 63,4% dintre deținuții cu tulburări de personalitate severe au consumat alcool atunci când au provocat infracțiunea.

Drogurile câștigă din ce în ce mai mult teren iar studiul a arătat că s-a constatat un consum semnificativ de droguri la cei cu tulburări de personalitate severe (30,5%) în momentul comiterii infracțiunilor. O altă informație prețioasă obținută de specialiști a fost că fiecare al treilea copil născut într-o familie este predispus la tulburări de personalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News