Editura Evenimentul si Capital

Transgaz, căpușat de licitații măsluite

14-07/02-contor-gaze2-evz-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 817 Vizualizari

Noile suspiciuni de achiziții trucate la Transgaz au determinat ieri Consiliul Concurenței să efectueze inspecții inopinate la 13 companii suspectate că s-ar fi înțeles în privința ofertelor

Companiile sunt suspectate că ar fi participat în 2011 cu oferte trucate la zece licitații organizate de firma de trasport gaze naturale. Miza licitațiilor era atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale și lucrări de modernizare și întreținere a instalațiilor aferente, în valoare totală de aproximativ 8 milioane de euro. Cele 13 companii investigate sunt: Inspet, Condmag, TMUCB., Rominsta, Moldocor, Gaz, Armax, Armax Gaz, Pegamont, Ecprod, Amarad, Posada Med și Staza Invest. Dacă în urma anchetei se constantă încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Amenzi de milioane de euro

În 2012, Consiliul Concurenței (C.C.) a amendat patru din cele 13 societăți, respectiv Condmag Braşov, Inspet Ploieşti, Moldocor Piatra Neamţ şi TMUCB, cu 5,6 milioane de euro, pentru trucarea unor licitații în anul 2009. „Trucarea ofertelor a constat în schimbul de informații sensibile, cu caracter confidențial, care au permis firmei Inspet să câștige licitația, conform unei înțelegeri prealabile“, a comunicat în 2012 Consiliul Concurenței. Moldocor și TMUCB au fost penalizate cu încă 3 milioane de euro într-un alt caz în care ar fi corelat ofertele financiare în cadrul unei licitații în 2011. Bogdan Chirițoiu, președintele CC, a precizat atunci că această procedură a determinat creșterea prețului de achiziție pentru Transgaz.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

PRĂBUȘIREA lui Donald TRUMP! Au anunțat ACUM

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate