DEZVĂLUIRI-BOMBĂ în dosarul TelDrum.Telefoanele ascultate din 2010! DOVEZI CLARE din stenograme!

DEZVĂLUIRI-BOMBĂ în dosarul TelDrum.Telefoanele ascultate din 2010! DOVEZI CLARE din stenograme!

Detalii noi ies la iveală în controversatul dosar TelDrum! Mai eaxct, un detaliu de-a dreptul șocant iese la iveală din rechizitoriul trimis de procurorii DNA la instanță în dosarul în care compania Tel Drum și administratorii săi sunt acuzați de fraudarea fondurilor europene. Astfel, deși dosarul vizează fapte din 2016, din document rezultă că reprezentanții Tel Drum și cei ai unor companii-satelit aveau telefoanele ascultate încă din 2010. Reamintim că judecătorii de la Tribunalul București au admis zilele trecute cererea DNA de interdicție a inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a S.C. Tel Drum S.A, firmă despre care procurorii susțin că ar fi controlată de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Astfel, societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, informa DNA în decembrie 2017.

SCENARIU-BOMBĂ în dosarul Tel Drum. Un POLITICIAN s-a AUTODENUNȚAT. Avocata spune că Dragnea VA SCĂPA

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi SC WFA Impex SRL, persoană juridică, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA, fiecare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Ce informații cuprinde rechizitoriul întocmit

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit rechizitoriului întocmit şi trimis judecătorilor, în anul 2015 Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului "Creşterea Competitivităţii Economice", finanţat din fonduri europene. "În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o 'staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA'. Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015", precizează anchetatorii.

Ce încearcă DNA să demonstreze în rechizitoriu

 

În rechizitoriu, DNA încearcă să demonstreze conflictul de interese izvorât din faptul că Tel Drum SA și WFA Impex SRL erau controlate de persoane apropiate. În acest sens, procurorii inserează stenograme ale unor convorbiri telefonice din anul 2010, 2011 și 2017, potrivit stiripesurse.ro.

„Relația dintre inculpatul Ion Florian și inculpații Pitiș Petre și Neda Florea reiese și din conversațiile telefonice purtate de aceștia și redate în procesele verbale din data de 20.12.2017. Astfel, relația profesională și cea de prietenie dintre Pitiș Petre și Ion Florian poate fi constată și din ascultarea conversației pe care aceștia o poartă la data de 05.05.2010, în care, după ce Pitiș Petre îl întreabă pe Ion Florian aspecte privind suprafața de teren pe care o au într-o anumită localitate, deoarece aveau nevoie de 5000 mp pentru o fabrică, inculpatul Ion Florian îi propune lui Pitiș Petre să vină la masă deoarece ”eu sunt cu băieţii aicea, la..., în spate la Tribunal, aici. Dacă vreţi să veniţi, să şi mâncaţi... Da”, spun sursele citate.

Relevantă este și discuția dintre cei doi din data de 10.04.2010, în care schimbă păreri cu privire la modalitatea în care pot obține finanțări pentru contracte și comisionul pentru ”a se asigura” că este un proiect câștigător. În acest sens, următorul fragment al conversației indică atât modul în care cei doi se adresează cât și gradul de încredere pe care îl au unul în celălalt (vol 1, filele 119, 120, 121):

” Ion Florian – Alo! Da!

Pitiş Petre – Alo! Fănucă!

Ion Florian – Da, domnu' director!

Pitiş Petre – Mă, tu pe ce program ţi-ai luat... ăla...?

Ion Florian – Minimis.

Pitiş Petre – Şi mai se... poartă Minimis-u' ăla?

Ion Florian – Până-n iunie.

Pitiş Petre – Până-n iunie?

Ion Florian – Da.

Pitiş Petre – Şi cine ţi-a făcut proiectu'?

Ion Florian – De la Sibiu, MDT se numeşte.

Pitiş Petre – Şi e vreo chestie, trebuie să ai vreo chestie, trebuie să ai pile, ceva, să ţi-l aprobe?

Ion Florian – Păi, da, să aibe ăia trecere p-acolo. Adică, unii reuşesc, alţii nu prea reuşesc.

Pitiş Petre – Şi-ăştia ai tăi reuşesc?

Ion Florian – Aşa se pare, cam..., în spate mai... a reuşit.

Pitiş Petre – Aha! Deci to... Au avut şi eşecuri pân' acu?

Ion Florian – Nu ştiu! Pă asta zice că n-au avut. Au avut câteva eşecuri pe d-alea, pe... agroturistice.

Pitiş Petre – Îhî!

Ion Florian – Care se depun în altă parte, da' la Ministerul Finanţelor, unde se depun astea, se pare că n-au avut eşecuri.

Pitiş Petre – Şi cât costă?

Ion Florian – 5% din valoarea proiectului. Dar...

Pitiş Petre – Când îi dai bani?

Ion Florian – Îîî... 1% înainte, la încheierea contractului şi restu', după ce se... Încă un procent, când se-ncheie contractu' cu Ministeru' Finanţelor.

Pitiş Petre – Da.

Ion Florian – Contractu' de finanţare. Şi restu', la final.

Pitiş Petre – Îhî! Şi ce poţi să iei pe el?

Ion Florian – Numai utilaje... care nu circulă pe drumurile publice.

....

Pitiş Petre – Aha... deci ă... vezi ce condiţii au ăstea sau dă-mi şi mie număru' de telefon, luni, a lu' ăla, să-l sun, să văd.

Ion Florian – Da, da!

Pitiş Petre – Bine...

Ion Florian – Ce faceţi, aţi plecat de la bac, de acolo?

Pitiş Petre – Acu' am plecat!

Ion Florian – Ha-ha-ha! Bine, io sunt la... pe la birou, dacă n-aveţi ce face, v-aştept la o berică.

Pitiş Petre – Nu, că mă duc acasă, de-abia scăpai, eram invitat pă la Alexandria la o berică şi am...

 

Tribunalul București a decis: TEL DRUM nu intră în insolvență. Cererea DNA a fost admisă!

Pe 27 decembrie, S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, față de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Pe 22 ianuarie, reprezentanţii companiei au depus la Tribunalul Teleorman o cerere de intrare în insolvență, invocând sechestrul impus pentru recuperarea prejudiciului de aproape 33 de milioane de lei. În 2016, firma avea 700 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste doua sute de milioane de lei şi profit de două milioane de lei. Cererea avea pe 29 ianuarie 2018.