Editura Evenimentul si Capital

Suma colosală cerută de Armată pentru utilizarea mărcii „Steaua”. REACȚIA lui Gigi Becali

Gigi Becali va refuza să plătească pentru folosirea mărcii „Steaua”
Autor: | | 3 Comentarii | 836 Vizualizari

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a înștiințat, astăzi, echipa finanțată de Gigi Becali că poate folosi marca „Steaua”, doar în schimbul sumei de 3,7 milioane de euro anual.

O nouă situație tensionantă are loc între reprezentanții Armatei și echipa patronată de Gigi Becali. Astăzi, CSA a anunțat că latifundiarul din Pipera poate utiliza brand-ul „Steaua”, doar dacă va scoate din buzunare 3,7 milioane de euro, taxă care se va achita anual.

„Aşa cum a evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate şi informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” este obligat de lege, ca titular al mărcii ”Steaua Bucureşti” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:

• brand-ul ”Steaua Bucureşti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro; • taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA; • prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua Bucureşti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” derulează o serie de activităţi pentru valorificarea mărcii ”Steaua Bucureşti”, conform evaluărilor prezentate.

Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua Bucureşti” e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredinţă a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul sportului.” se arată în comunicatul CSA Steaua Bucureşti.

Însă, cel mai probabil, Armata se va lovi de refuzul lui Gigi Becali de a plăti pentru utilizarea mărcii „Steaua”.

Reacția patronului formației „roș-albastre” nu a întârziat să apară.

„Ei au înregistrat marca în 2014, cum să ceri bani pentru ceva ce ai înregistrat în 2014 şi să ceri bani din urmă? Dar chiar dacă ar fi avut-o de atunci, ei ar fi trebuit să îmi dea mie bani, pentru că le-am făcut publicitate.

Acum trebuie să o scoată la vânzare să vedem cine plăteşte, pentru că preţul corect este cât poate cineva să dea, nu cât ceri tu. Nu mai punem la socoteală că plăteşti banii pentru ceva ce nu devine al tău.

Normal că nu sunt interesat să plătesc. Ca să pot eu să platesc banii ăştia trebuie să am profit, dar eu sunt pe pierdere. Trebuie să produc 7-8 milioane de euro ca să pot să dau 4 milioane de euro.

Dacă vorbesc despre transparenţă, să dea evaluarea. În ce bază au evaluat aşa? Asta înseamnă transparenţă. Ei vorbesc de transparenţă, dar nu pun evaluarea, pe ce bază s-a făcut. Arată evaluarea!”, a declarat Becali, pentru Digi Sport.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fotbal intern

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate