Editura Evenimentul si Capital

Sprijin consistent pentru PSD și Liviu Dragnea din partea socialiștilor europeni

Autor: | | 0 Comentarii | 239 Vizualizari

După vizita in Israel, Liviu Dragnea are o serie de întâlniri oficiale la Bruxelles. Liderul PSD a avut discuții cu lideri ai Partidului Socialiștilor Europeni.

Aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, președintele PSD Liviu Dragnea a avut ieri, la sediul Parlamentului European,  o serie de întâlniri politice cu înalți oficiali europeni, dintre care îi amintim pe Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Gianni Pittella, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE și Marita Ulvskog, lidera delegației social-democrate suedeze în Parlamentul European.

În cadrul discuțiilor, președintele PSD Liviu Dragnea a prezentat interlocutori situația politică actuală din România, punctând faptul că ne aflăm într-un an electoral, cu alegeri locale și parlamentare, iar țara este condusă de un guvern tehnocrat care și-a asumat un program minimal agreat de Parlament și care prevede organizarea de alegeri corecte și  imparțiale.

Liderul social-democrat a menționat faptul că în PSD se lucrează intens la pregătirea campaniei electorale, fiind lansat în acest sens un program ambițios de deschidere a partidului către societatea civilă, ai cărei membri sunt invitați să se implice în politică, și să candideze pe listele PSD, un partid aflat în plin proces de modernizare.

Liderul PSD a primit asigurări de la președintele Stanișev că PES va acorda asistență social-democraților români în campaniile electorale, acesta fiind un prim pas către intensificarea relațiilor dintre PSD și celelalte partide socialiste din Europa. De asemenea, cei doi lideri au convenit să colaboreze mai strâns pe chestiuni de politică regională, cu referire în special la situația din Ucraina și Republica Moldova, dar și în ce privește lansarea unui program comun european pentru tineri.

În cursul convorbirilor a fost abordată și chestiunea admiterii României în Spațiul Schengen, președintele Dragnea primind asigurări cu privire la sprijinul socialiștilor europeni în acest demers. În acest context, liderul socialist din PE,  Gianni Pittella, a susținut că suspendarea acordului de liberă  trecere și reintroducerea controalelor la frontieră de către statele membre ale zonei Schengen nu este o soluție ci, dimpotrivă, poate duce la distrugerea Europei.

Gianni Pittella si Liviu Dragnea

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate